Skip to main content

Καταψηφίζει το ν/σ για το Μητρώο Αγροτών η ΝΔ

Την απόφαση της ΝΔ να καταψηφίσει το νομοσχέδιο για το Μητρώο Αγροτών ανακοίνωσε ο Γραμματέας Αγροτικού του κόμματος, Κώστας Κόλλιας, χαρακτηρίζοντας το νομοσχέδιο άτολμο και ασαφές.
Την απόφαση της ΝΔ να καταψηφίσει το νομοσχέδιο για το Μητρώο Αγροτών ανακοίνωσε ο Γραμματέας Αγροτικού του κόμματος, βουλευτής Κορινθίας Κώστας Κόλλιας, χαρακτηρίζοντας το νομοσχέδιο άτολμο, ασαφές, που αποτυγχάνει να διακρίνει τον «αγρότη του Κολωνακίου» από τον πραγματικό αγρότη που ζει, εργάζεται και προσφέρει στην ελληνική περιφέρεια.

Κατά τον βουλευτή της ΝΔ, το νομοσχέδιο δεν καταγράφει και δεν διαχωρίζει με σαφήνεια τους αγρότες που απασχολούνται αποκλειστικά ή κυρίως στη γεωργία από τους ετεροαπασχολούμενους, με βάση το βαθμό εμπλοκής τους στο επάγγελμα. Οι δύο βασικές προϋποθέσεις του χρόνου απασχόλησης και του εισοδήματος, που αποτελούν τον πυρήνα του νομοσχεδίου, είναι ασαφείς και παραπέμπονται για περαιτέρω διευκρινίσεις σε Υπουργικές Αποφάσεις, σημειώνει.

Ο κ. Κόλλιας πρότεινε να γίνεται σαφής διάκριση εντός του Μητρώου Αγροτών για τους «κατ΄ αποκλειστικότητα αγρότες» και πρόσθεσε ότι πάγια θέση της ΝΔ είναι ότι το Μητρώο πρέπει να καταστεί ένα εργαλείο στα χέρια της πολιτείας για την ορθολογική υλοποίηση εθνικών και κοινοτικών μέτρων και δράσεων που αφορούν στον αγροτικό τομέα, ώστε να ενθαρρυνθεί η οργάνωση σε επιχειρηματική βάση και να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα.