Skip to main content

Καταψήφισαν το ψήφισμα κατά Μαδούρο ευρωβουλευτές ΣΥΡΙΖΑ, ΧΑ και ΚΚΕ

Το ψήφισμα για τον ηγέτη της Βενεζουέλας Νίκολας Μαδούρο καταψήφισαν οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και της Χρυσή Αυγή.

Το ψήφισμα για τον ηγέτη της Βενεζουέλας Νίκολας Μαδούρο, το οποίο καταδικάζει η βίαιη καταστολή ειρηνικών αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, υιοθέτησε χθες το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με ευρύτατη πλειοψηφία 450 βουλευτών.

Το ψήφισμα, όμως, το οποίο κάνει λόγο και για χρήση άτακτων ένοπλων ομάδων από την κυβέρνηση, καταψήφισαν οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και της Χρυσή Αυγή.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την καταγραφή της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, το ψήφισμα καταψήφισαν από τον ΣΥΡΙΖΑ οι ευρβουλευτές Δ. Παπαδημούλης, Κ. Κούνεβα και Σ. Κούλογλου καθώς και από το ΚΚΕ και τη Χρυσή Αυγή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξαν ψήφο αποχής και απλώς εκ παραδρομής φάνηκε ότι έριξαν αρνητική ψήφο.

Όπως εξηγούσε μάλιστα, κατά πληροφορίες, ο κ. Παπαδημούλης, επιχειρώντας να εξηγήσει εν πολλοίς τη στάση της αποχής, η αντιμετώπιση της κλιμακούμενης έντασης και των φαινομένων βίας απαιτεί επειγόντως πρωτοβουλίες εκτόνωσης, μέσω οργανωμένου διαλόγου μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, με πλήρη σεβασμό στους κανόνες της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας.

Ωστόσο, Ελληνες ευρωβουλευτές που συμμετείχαν στη διαδικασία σημειώνουν ότι επρόκειτο για ονομαστική ψηφοφορία και οι προαναφερθέντες βουλευτές πάτησαν κανονικά το κουμπί, επιλέγοντας αρνητική ψήφο. Ο Κώστας Χρυσόγονος, επίσης από τον ΣΥΡΙΖΑ, απείχε από την ψηφοφορία.