Skip to main content

Καταπέλτης η Εισαγγελέας: Ένοχος για διπλή δολοφονία ο λέκτορας

Μετά από μια μαραθώνια αγόρευση οκτώ ωρών, η Εισαγγελέας πρότεινε ο 45χρονος να κριθεί ένοχος για τη δολοφονία της συζύγου του και της γιαγιάς της.

Την ενοχή του 45χρονου λέκτορα που κατηγορείται ότι δηλητηρίασε με αρσενικό τη 34χρονη σύζυγό του και την 85χρονη γιαγιά της, πρότεινε η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης. Οι δύο γυναίκες κατέληξαν στο νοσοκομείο «Γ.Παπανικολάου», όπου νοσηλεύονταν, το καλοκαίρι του 2013 και ο πανεπιστημιακός συνελήφθη και προφυλακίστηκε ύστερα από 4 χρόνια - το 2017.

Η σημερινή συνεδρίαση του δικαστηρίου ξεκίνησε λίγο μετά τις 11 το πρωί και ολοκληρώθηκε στις 8.30 το βράδυ, ύστερα από δύο μισάωρα διαλείμματα. Στο τέλος της 8ωρης αγόρευσης της, η εισαγγελέας Πρωτοδικών Εμμανουέλα Κετσιατζή χαρακτήρισε «αμετανόητο» τον κατηγορούμενο, ζητώντας την ενοχή του για τη διπλή δολοφονία.

«Στις σχέσεις των δύο οικογενειών υπήρχε ένταση. Απ' τη μία, ο γιος του τυροπιτά (όπως ο ίδιος ανέφερε στην απολογία του, καθώς η οικογένεια του διατηρούσε μπουγατσατζίδικο) και απ' την άλλη η οικογένεια του στρατηγού της ΕΛ.ΑΣ - αδελφού υπουργού. Ο κατηγορούμενος καταλάβαινε ότι δεν είναι αποδεκτός από την οικογένεια που θεωρούσε ότι δεν είναι αντάξιος της κόρης τους. Το παραπάνω που είχε: Ήταν λέκτορας», ανέφερε η εισαγγελέας του ΜΟΔ.

«Υπήρχαν προβλήματα έντονα που έγιναν εντονότερα για το θέμα της ονοματοδοσίας του παιδιού τους. Ήταν εμφανές ότι αυτή η οικογένεια πήγαινε για διαζύγιο. Η Σοφία ήταν διατεθειμένη να χωρίσει. Δεν άντεχε την αδιαφορία και την απαξίωση της από τον κατηγορούμενο ενώ είχε υποψίες γιατί ο σύζυγός της βρισκόταν τόσες ώρες στο πανεπιστήμιο», συμπλήρωσε η εισαγγελέας, επισημαίνοντας ότι ο λέκτορας ήδη είχε ετοιμάσει τη διαδοχή κατάσταση με άλλη γυναίκα.«Δεν ήθελε να χωρίσει, ούτε να σταματήσει να έχει σχέση με τη φοιτήτρια. Ο χώρος των ερωτικών περιπτύξεων ήταν στο γραφείο του στο ΑΠΘ. Μετά το θάνατο της γυναίκας του, συνέχισε την ερωτική του σχέση, αποκτώντας και παιδί», σημείωσε η εισαγγελέας αναφερόμενη στο κίνητρο της ανθρωποκτονίας, συμπληρώνοντας ότι «αν τον χώριζε η Σοφία, αυτό θα σήμαινε την πανεπιστημιακή του εξόντωση καθώς δεν πατούσε μόνος στα πόδια του. Ο καθηγητής του κατέθεσε ότι του είχε γράψει το 60% της εργασίας του για την ανέλιξη του στην επόμενη ακαδημαϊκή βαθμίδα».

Η κ. Κετσιατζή τόνισε ότι το συγκεκριμένο έγκλημα θα ήταν τέλειο, αν η 34χρονη σύζυγος δεν νοσηλευόταν στο νοσοκομείο, σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, καθώς μετά τη χορήγηση ποσότητας αρσενικού εντός νοσοκομείου η παθούσα υπέστη ανακοπή και επανήλθε. Και αν δεν είχαν φυλαχτεί τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων που κατέδειξαν υψηλές συγκεντρώσεις αρσενικού στο αίμα των δύο γυναικών.

«Ο κατηγορούμενος όρισε και καθόρισε τη μοίρα της οικογένειας του και άφησε βαριά προίκα στα δύο παιδιά του. Ένας πατέρας που τέλεσε δύο φόνους. Μέχρι την τελευταία στιγμή, που έβλεπε τη σύζυγό του να λιώνει, δεν μετάνιωσε. Ήθελε να βλέπει αυτό το θέαμα, ήθελε να ταλαιπωρήσει τη Σοφία. Της έχει στερήσει την τελευταία της επιθυμία. Στέρησε από μια μητέρα να φύγει από τη ζωή και να μην μπορεί να αγκαλιάσει το παιδί της. Αυτός είναι ο κατηγορούμενος: Είναι αμετανόητος ως το τέλος» κατέληξε η εισαγγελέας του ΜΟΔ.