Skip to main content

Καταγγελίες για υποβάθμιση Αφγανού σημαιοφόρου ερευνά το υπ. Παιδείας

Θα υπάρξει ανακοίνωση μόλις το υπουργείο λάβει αναλυτική πληροφόρηση από τους εμπλεκόμενους φορείς, αύριο Δευτέρα, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα.

Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ο 11χρονος Αμίρ από το Αφγανιστάν, αν και είχε κληρωθεί να είναι σημαιοφόρος, κράτησε τελικά την ταμπέλα του σχολείου του κατά την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, σε περιοχή της Δάφνης στην Αθήνα, εξετάζει το υπουργείο Παιδείας.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του υπουργείου, Γιώργος Αγγελόπουλος, θα υπάρξει ανακοίνωση μόλις το υπουργείο λάβει αναλυτική πληροφόρηση από τους εμπλεκόμενους φορείς, αύριο Δευτέρα.

Νωρίτερα, το ΥΠΠΑΙΔ καταδίκασε τα επεισόδια που προκάλεσαν μέλη της Χρυσής Αυγής κατά τη διάρκεια της παρέλασης στο Εμπορείο της Σαντορίνης, με πρόσχημα ότι η σημαιοφόρος δεν ήταν ελληνικής καταγωγής.

Το υπουργείο σημειώνει ότι «οι άνθρωποι αυτού του τόπου νίκησαν το φασισμό και θα το ξανακάνουν όποτε χρειαστεί», ενώ χαρακτηρίζει τη δράση των οπαδών της ΧΑ «θρασύβουλη πράξη πατριδοκαπηλίας», η οποία δεν έχει θέση στην ελληνική κοινωνία ούτε στο εκπαιδευτικό σύστημα.