Skip to main content

Καταγγελία ότι στήνεται ρωσικό κανόνι στην κατασκευαστική του Miraggio

Εργολάβοι καταγγέλλουν ότι μετά το «ρωσικό πιστόλι» στήνεται «ρωσικό κανόνι» στην κατασκευάστρια εταιρεία του ξενοδοχείου στο Παλιούρι Χαλκιδικής.

Νέες καταγγελίες για την υπόθεση με τις ανεξόφλητες υποχρεώσεις ύψους περίπου 10 εκατ. ευρώ των Ρώσων του Miraggio Thermal Spa προς δεκάδες εργολάβους της Βόρειας Ελλάδας που συμμετείχαν στην κατασκευή του υπερπολυτελούς ξενοδοχείου, στο Παλιούρι Χαλκιδικής, φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα η Voria.gr

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει στη Voria.gr ο νομικός εκπρόσωπος των εργολάβων Βασίλης Αλεξόπουλος, περιήλθαν σε γνώση του πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες οι Ρώσοι μέτοχοι της ιδιοκτήτριας εταιρείας Med Sea Health, μετά τη μήνυση σε βάρος τους, μεθοδεύουν την πτώχευση της τεχνικής εταιρείας Stroicentre, την οποία -όπως καταγγέλλεται- οι ίδιοι ίδρυσαν και η οποία στη συνέχεια ανέλαβε την κατασκευή του Miraggio.

Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει ο κ. Αλεξόπουλος, επικαλούμενος και τη σχετική αλληλογραφία που περιήλθε στην κατοχή του, τα δύο μέλη του τριμελούς Διοικητικού Συμβουλίου της Stroicentre πιέζουν το τρίτο μέλος να παραστεί στο ΔΣ, προκειμένου να συμπληρωθεί η απαιτούμενη απαρτία και αυτό να αποφασίσει, με πλειοψηφία, την κήρυξη της τεχνικής εταιρείας σε κατάσταση παύσης πληρωμών. Ωστόσο, προς το παρόν το τρίτο μέλος αρνείται και πλέον η επόμενη κίνησή των μετόχων μπορεί να είναι η σύγκληση γενικής συνέλευσης για την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως αποκάλυψε η Voria.gr (δείτε εδώ), μια ομάδα περίπου 20 εργολάβων με απαιτήσεις άνω των 2 εκατ. ευρώ έχει καταθέσει μήνυση για απάτη στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης κατά 18 φυσικών προσώπων, μετόχων και εκπροσώπων της ιδιοκτήτριας εταιρείας Med Sea Health ΑΕ και της τεχνικής εταιρείας Stroicentre.

Χρέη υπάρχουν και σε άλλους περίπου 20 εργολάβους, ενώ οι συνολικές ανεξόφλητες υποχρεώσεις για το Miraggio υπολογίζονται σε 10 εκατ. ευρώ.

Οι εργολάβοι που κατέθεσαν τη μήνυση υποστηρίζουν ότι εισέπραξαν μόνο το 70-75% των απαιτήσεών τους, καθώς από τον Αύγουστο του 2016 άρχισε να παρατηρούνται μεγάλες καθυστερήσεις με τις πληρωμές τους. Όταν απευθύνθηκαν στους επενδυτές του Miraggio ζητώντας την εξόφληση των απαιτήσεων τους, οι ίδιοι άνθρωποι που τους προσέλαβαν, όπως λένε, διαχώρισαν τη θέσή τους υποστηρίζοντας ότι οι υποχρεώσεις δεν είναι πρόβλημα της Med Sea Health αλλά της Stroicentre, όπου και έχουν κοπεί τα τιμολόγια.

Ωστόσο, όπως καταγγέλλουν οι εργολάβοι, η Stroicentre είχε κοινό μάνατζερ με τη Med Sea Health, χρησιμοποιούσε την έδρα της εταιρείας, τον λογιστή της, ακόμη και τους τηλεφωνικούς της αριθμούς, ενώ σε όλα τα διοικητικά της συμβούλια μετείχαν κοινά πρόσωπα, μέτοχοι ή συγγενείς μετόχων τόσο της μίας όσο και της άλλης εταιρείας και μερικοί υπάλληλοι.