Skip to main content

Καταγγελία για παράτυπη απομάκρυνση πωλητών από λαϊκές αγορές

Το Σωματείο των μικροπωλητών καταγγέλλει ότι επόπτες της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας απομάκρυναν παράτυπα πωλητές από τις λαϊκές αγορές της πόλης.

Την παράτυπη απομάκρυνση πωλητών από τις λαϊκές αγορές της Θεσσαλονίκης σήμερα το πρωί καταγγέλλει το Σωματείο Παραγωγών Επαγγελματιών Μικροπωλητών Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης «Ομόνοια».

Όπως αναφέρει το Σωματείο, οι επόπτες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας απομάκρυναν παράτυπα πωλητές από τις λαϊκές αγορές της Θεσσαλονίκης, επικαλούμενοι το ότι δεν είναι οικονομικά τακτοποιημένοι.

Το σωματείο κρίνει την ενέργεια αυτή παράτυπη, αφού η ενεργοποίηση της συγκεκριμένης απόφασης ισχύει από αύριο και, όπως ισχυρίζεται, «για τον λόγο αυτό άλλωστε σταμάτησαν μετά και τις παρεμβάσεις των συνδικαλιστών».

«Προκαλεί πάντως περιέργεια η σπουδή και η ευθιξία της περιφέρειας κεντρικής Μακεδονίας προκειμένου να τηρηθεί ο νόμος. Πόσο μάλλον, όταν για το συγκριμένο ζήτημα, το αρμόδιο υπουργείο έχει δεσμευτεί να δώσει παράταση προκειμένου να τακτοποιήσουν οι πωλητές τις υποχρεώσεις τους.

Αυτό άλλωστε τόνισε πριν από λίγες ημέρες, κατά τη διάρκεια σύσκεψης στο υπουργείο ανάπτυξης, ο γενικός του γραμματέας αρμόδιος για θέματα εμπορίου και λαϊκών αγορών Βασίλης Αυλωνίτης. Απόφαση για την οποία, σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε ενημέρωσε και την περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας. Μάλιστα ο ίδιος ο Αυλωνίτης ζήτησε να υπάρχει ανοχή μέχρι να δοθεί η παράταση και να συνεχίσουν οι πωλητές των λαϊκών αγορών τη δραστηριότητα τους. Το ίδιο επανέλαβε και προς τον πρόεδρο της ομοσπονδίας Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης Άγγελο Δερετζή», αναφέρει το Σωματείο.

Συνεχίζει υπογραμμίζοντας «πως την ώρα λοιπόν που ο γενικός γραμματέας ζητάει να μην απομακρυνθούν οι πωλητές από τις λαϊκές αγορές, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δείχνει το πλέον σκληρό και απάνθρωπο πρόσωπο της». «Και όλα αυτά κατά της διάρκεια της Πασχαλινής περιόδου, που οι πωλητές περίμεναν για να δουλέψουν κάπως παραπάνω. Εξάλλου όπως είναι γνωστό και παρά τα προβλήματα που υπάρχουν οι λαϊκές αγορές ήταν και είναι το καταφύγιο των καταναλωτών, όχι μόνο στις περιόδους των γιορτών, αλλά ολόκληρο το χρόνο», συμπληρώνει.

Στο τέλος της ανακοίνωσης, το σωματείο επισημαίνει πως η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δεν ήθελε και ούτε θέλει τις λαϊκές αγορές.

«Σύντομα όμως θα λάβουν τις απαντήσεις τους, καθώς πλέον φτάσαμε σε αδιέξοδο», καταλήγει η ανακοίνωση.