Skip to main content

Καταγγελία Απόστολου Τζιτζικώστα κατά της κυβέρνησης για το προσφυγικό

Κανένα κονδύλι, καμία ευθύνη και καμία αρμοδιότητα από την κυβέρνηση, κατήγγειλε, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας

«Μας έχουν αποκλεισμένους από τον σχεδιασμό. Δεν παίρνουμε κανένα κονδύλι στην αντιμετώπιση του προσφυγικού –μεταναστευτικού», κατήγγειλε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Αlpha 989.

«Κανένα κονδύλι, καμία ευθύνη και καμία αρμοδιότητα από την κυβέρνηση. Δεν μας ρωτούν καν για το πού, κατά τη γνώμη μας, θα έπρεπε να γίνουν οι καταυλισμοί. Όταν έχουν πρόβλημα (στην κυβέρνηση) θυμούνται τους δήμους και τις περιφέρειες», είπε χαρακτηριστικά.

Τόνισε ότι «δεν έγινε σωστός σχεδιασμός και ούτε υπήρξε η ανάλογη ετοιμότητα. Έχουμε απάνθρωπες συνθήκες, υπάρχουν θέματα υγιεινής και σύγχυσης και περισσότερο θυμίζει «ρουσφέτι» από την κυβέρνηση καθώς δεν δίνει λόγο για τις προσλήψεις στα κέντρα. Έχω ζητήσει εδώ και έναν χρόνο και πλέον επανειλημμένως από την κυβέρνηση να καταθέσει ένα σχέδιο επιμερισμού των προσφύγων. Η Κ. Μακεδονία δέχεται όλους τους πρόσφυγες, συγκεντρώνεται πάνω στα σύνορα μεγάλος αριθμός προσφύγων. Είναι καλύτερο να έχεις λίγους πρόσφυγες διασκορπισμένους παρά πολλούς μαζί.

Ακόμη, ο κ. Τζιτζικώστας ανέφερε ότι: «εμείς ο, τι  κάνουμε για τους πρόσφυγες το κάναμε με επιχειρήσεις και συμπολίτες μας που ήθελαν να βοηθήσουν».

«Η ελληνική κυβέρνηση πεισματικά αρνείται ότι θα πρέπει στην Ευρώπη να υποβληθεί το αίτημα από τη χώρα μας να υπάρξουν χρηματοδοτήσεις προς τις περιφέρειες και θα μπορούσαμε πιο αποτελεσματικά να αντιμετωπίζουμε αυτές τις καταστάσεις. Δεν ακούμε απολύτως τίποτα σε σχέση με το δικαίωμα της χώρας μας για ανάλογο επιμερισμό προσφύγων σε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη. Έχουμε εισερχομένους πρόσφυγες και μετανάστες και δεν φεύγει κανείς από εδώ», υποστήριξε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

Τέλος για τη νέα επιδείνωση του καιρού ο κ. Τζιτζικώστας είπε ότι «προβλέψαμε την κατάσταση και προμηθευτήκαμε τόνους αλάτι και θεωρούμε ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα και οι περιφερειακοί δρόμοι είναι ανοιχτοί τώρα» ενώ σε ερώτηση για την κόντρα με τον Γ. Μπουτάρη απάντησε ότι «δεν υπήρχε «κόντρα» με τον Μπουτάρη αλλά οι πολίτες πρέπει να ξέρουν ποιοι δρόμοι ανήκουν σε ποιον για να καταλάβει ο κόσμος ποιος έκανε τη δουλειά του και ποιος όχι».