Skip to main content

Κατάληψη του υπουργείου Εσωτερικών από την ΠΟΕ-ΟΤΑ

Διεκδικούν την μονιμοποίηση των συναδέλφων στους συμβασιούχων που απασχολούνται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση - Πανελλαδική απεργία την Πέμπτη

Κατάληψη στο κτήριο του υπουργείου Εσωτερικών στην πλατεία Κλαυθμώνος πραγματοποιούν από νωρίς το πρωί της Δευτέρας εργαζόμενοι στην ΠΟΕ - ΟΤΑ που διεκδικούν την μονιμοποίηση των συναδέλφων στους συμβασιούχων που απασχολούνται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 100 εργαζόμενοι στους δήμους έφτασαν στον τρίτο όροφο και το γραφείο του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, όπου και παραμένουν, ενώ κρέμασαν στο μπαλκόνι πανό που γράφει: «Καμία απόλυση συμβασιούχων φτάνει πια η κοροϊδία».

Οι συμβασιούχοι και οι εργαζόμενοι στους δήμους προχώρησαν από τα μεσάνυχτα σε κατάληψη όλων των αμαξοστασίων και γκαράζ των δήμων, γεγονός που σημαίνει ότι για τις επόμενες τέσσερις ημέρες δεν θα γίνεται αποκομιδή σκουπιδιών.

Η κατάληψη θα συνεχιστεί έως και την προσεχή Τετάρτη 21 Ιουνίου, ενώ σε 24ωρη πανελλαδική απεργία θα προχωρήσουν την Πέμπτη 22 του μηνός.