Skip to main content

Έληξε η κατάληψη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (upd)

Μέλη της ΠΟΕ - ΟΤΑ πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για τις προωθούμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό.

'Εληξε μετά από λίγη ώρα η συμβολική κατάληψη που πραγματοποίησαν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους το πρωί της Πέμπτης μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Η διαμαρτυρία αφορούσε τις προωθούμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό.

Περίπου 30 μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ κατάφεραν να εισέλθουν στο κτίριο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και κατευθύνθηκαν στον 3ο όροφο του κτηρίου, ζητώντας να συναντηθούν με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη.

Ο κ. Χουλιαράκης, ωστόσο, απουσίαζε και έτσι όρισαν για τις 13:00 ραντεβού με γενικό γραμματέα.

«Δυναμικές κινητοποιήσεις αν καταργηθούν τα ΒΑΕ»


Για δυναμικές κινητοποιήσεις προειδοποίησε ο πρόεδρος της ΠΟΕ - ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος, σε περίπτωση κατάργησης των ΒΑΕ για τους δημοτικούς υπαλλήλους που εργάζονται στην καθαριότητα.

Όπως προανήγγειλε ο κ. Μπαλασόπουλος, εάν δεν πραγματοποιηθεί το ραντεβού με τον γγ, οι εργαζόμενοι θα ζητήσουν να υπάρξει άμεσα συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό.

Σε διαφορετική περίπτωση, τόνισε, «χωρίς να το θέλουμε η Αθήνα και οι άλλες πόλεις θα γεμίσουν σκουπίδια».

«Δεν μπορούν να θέλουν να πάνε στα 67 χρόνια τους εργαζόμενους στην καθαριότητα όταν οι περισσότεροι από αυτούς δεν ζουν 60 χρόνια», σημείωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕ - ΟΤΑ.

Είπε ακόμη ότι «αν τολμήσουν να το ξανασυζητήσουν και να βάλουν το θέμα πάνω στο τραπέζι, όπως λέει και το πανό, θα τους κόψουμε τα χέρια ΣΥΡΙΖΑ».

τελευταία ενημέρωση 10:15