Skip to main content

Κατάληψη εργαζομένων σε ΕΦΚΑ και ΟΑΕΕ για την έλλειψη καθαριότητας

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για την έλλειψη καθαριότητας στα κτήρια, καθώς δεν έχουν ανανεωθεί οι συμβάσεις των καθαριστριών.

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιούν εργαζόμενοι του ΕΦΚΑ στα γραφεία του φορέα στην Αριστοτέλους, καθώς και στα γραφεία του ΟΑΕΕ στην οδό Κωλέττη.

Οι περίπου 30 εργαζόμενοι που συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία στην Αριστοτέλους διαμαρτύρονται για την έλλειψη καθαριότητας στα κτήρια, καθώς δεν έχουν ανανεωθεί οι συμβάσεις των καθαριστριών που έληξαν στις 31 Δεκεμβρίου.

Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι, πλέον καθαρίζουν τους χώρους των γραφείων μόνοι τους με δικά τους μέσα. Σημειώνουν επίσης ότι είχε αναγγελθεί μια προσωρινή ενδιάμεση λύση με αναθέσεις σε συνεργεία καθαρισμού η οποία όμως δεν έχει ακόμα πραγματοποιηθεί. 

«Περιμένουμε από τη διοίκηση να δώσει λύση, έστω και προσωρινή. Θα περιμένουμε απάντηση της διοίκησης για να δούμε αν θα προβούμε στις επόμενες κινητοποιήσεις μας», δήλωσε στη voria.gr ο Νίκος Γεωργιάδης, εκπρόσωπος εργαζομένων στην Ομοσπονδία εργαζομένων ΙΚΑ και στο Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου εργαζομένων ΙΚΑ Κεντρικής Μακεδονίας.

Σημειώνεται ότι και στην Αθήνα πραγματοποιείται συμβολική κατάληψη από τους εργαζομένους των γραφείων του ΕΦΚΑ στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου στην Αθήνα πρωί.