Skip to main content

Μηχανοδηγοί: Κλαδιά δέντρων πέφτουν πάνω σε τρένα και γραμμές στο Αθήνα-Θεσσαλονίκη (φωτο+vid)

Καταγγελία Γενιδούνια για την κατάσταση στο σιδηροδρομικό δίκτυο στο Αθήνα-Θεσσαλονίκη και όχι μόνο - Οι μηχανοδηγοί στέλνουν νέο εξώδικο στον ΟΣΕ λόγω της επικινδυνότητας

Σε νέα καταγγελία για την κατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου στη γραμμή Αθήνα-Θεσσαλονίκη προχώρησε ο πρόεδρος των μηχανοδηγών του ΟΣΕ Κώστας Γενιδούνιας.

Δημοσιεύοντας βίντεο και φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Γενιδούνιας καταγγέλλει ότι παρά τις δεκάδες προειδοποιήσεις των μηχανοδηγών για τα δένδρα που υπάρχουν δίπλα στις σιδηροδρομικές γραμμές και αναπτύσσονται αυτήν την περίοδο, στη γραμμή Θεσσαλονίκη-Αθήνα, η διοίκηση του ΟΣΕ δεν προέβη στην κοπή τους, με αποτέλεσμα μεγάλα κλαδιά να χτυπούν με δύναμη -λόγω και της ταχύτητας διέλευσης- πάνω στα τρένα που διέρχονται με κίνδυνο ατυχήματος. Ακόμη, όπως λέει, «υπάρχει τεράστιος κίνδυνος για πυρκαγιές το ερχόμενο διάστημα». Το βίντεο που παραθέτει είναι από εμπορευματική αμαξοστοιχία που εκτελούσε δρομολόγιο σήμερα στο Αθήνα-Θεσσαλονίκη και οι φωτογραφίες από τη χθεσινή ημέρα, στην ίδια γραμμή, στο ύψος της Ημαθίας.

Όπως σημειώνει στη Voria.gr ο Κώστας Γενιδούνιας, αυτή η κατάσταση επικρατεί σε όλον τον σιδηροδρομικό άξονα Αθήνας-Θεσσαλονίκης αλλά και στις γραμμές προς τον Στρυμόνα και την Ειδομένη. «Τα κλαδιά των δέντρων βάρυναν με τη βροχή με αποτέλεσμα να πέφτουν πάνω στις γραμμές. Γεγονός για το οποίο είχαμε προειδοποιήσει εδώ και καιρό ότι θα γίνει, αφού δεν τα κλάδεψαν», υπογραμμίζει.

Παράλληλα, ο κ. Γενιδούνιας τόνισε ότι οι μηχανοδηγοί θα προχωρήσουν σε εκ νέου αποστολή εξωδίκου για την κατάσταση, προαναγγέλλοντας και νέες κινητοποιήσεις.

Τέλος, ο πρόεδρος των μηχανοδηγών υπογραμμίζει ότι «τέσσερα χρόνια τώρα δόθηκαν δισεκατομμύρια ευρώ σε απευθείας αναθέσεις (για το κάθε τι) από την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη. Να κλαδέψουν τα δέντρα όμως δεν μπορούσαν, παρότι είχαν λάβει δεκάδες προειδοποιήσεις» και ζητεί από τη Hellenic Train να πάρει θέση.