Skip to main content

Καταδίκη του Γούμενου για υπεξαίρεση στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Κάθειρξη έξι ετών, αλλά με αναστολή, στον πρώην πρόεδρο της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ - Κρίθηκε ομόφωνα ένοχος - Τι ισχυρίστηκε ο ίδιος

Κάθειρξη 6 ετών επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στον Γιάννη Γούμενο για υπεξαίρεση σε βάρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος ομόφωνα ενώ το δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της «μετέπειτα καλής συμπεριφοράς» και αποφάσισε η έφεση του να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση της ποινής. Την ενοχή του πρότεινε και ο εισαγγελέας της έδρας.

Ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατηγορείται ότι, κατά τη διάρκεια της θητείας του, υπεξαίρεσε από την ποδοσφαιρική εταιρεία χρηματικό ποσό άνω των 800.000 ευρώ. Στην απολογία του αρνήθηκε την κατηγορία λέγοντας ότι δεν υπήρχαν χρήματα για να τα πάρει. Ισχυρίστηκε ότι με το επίδικο ποσό, που φαινόταν ότι είχε κατατεθεί και ήταν τακτοποιημένο λογιστικά, πληρώθηκαν άλλες υποχρεώσεις της ΠΑΕ, χωρίς να υπάρχουν παραστατικά.

Τη μήνυση υπέβαλε η προσωρινή διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, που διαδέχτηκε τον Γ. Γούμενο, όταν ορκωτοί λογιστές πραγματοποίησαν έλεγχο και διαπίστωσαν έλλειμμα στο ταμείο, το 2006. Προηγουμένως η ΠΑΕ είχε λάβει χρήματα από μεταγραφές ποδοσφαιριστών. Έναν χρόνο αργότερα ολοκληρώθηκε η προκαταρκτική εξέταση και ασκήθηκε ποινική δίωξη για «υπεξαίρεση», σε βαθμό κακουργήματος.