Skip to main content

Καταδίκη πρώην συνδικαλιστή ύστερα από μήνυση του Μπουτάρη

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για «διατάραξη οικιακής ειρήνης» ενω έπαυσε τη σε βάρος του ποινική δίωξη για το αδίκημα της «παράνομης βίας».

Ποινή φυλάκισης 5 μηνών, με τριετή αναστολή επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σ' έναν πρώην συνδικαλιστή του δήμου Θεσσαλονίκης επειδή διέκοψε σύσκεψη για τη διαχείριση των απορριμάτων, εν μέσω απεργιακών κινητοποιήσεων, τον Οκτώβριο 2011. Ο κατηγορούμενος δικάστηκε ύστερα από μήνυση του δημάρχου, Γιάννη Μπουτάρη.

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για «διατάραξη οικιακής ειρήνης» ενω έπαυσε τη σε βάρος του ποινική δίωξη για το αδίκημα της «παράνομης βίας». Παράλληλα, του αναγνώρισε το ελαφρυντικό των «μη ταπεινών αιτίων».  

Ο κατηγορούμενος, σήμερα συνταξιούχος, ως μέλος σωματείου εργαζομένων στο δήμο Θεσσαλονίκης «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» (ΔΑΣ) και πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης, εισέβαλε μαζί με άλλους απεργούς σε αίθουσα συσκέψεων, στο Δημαρχιακό Μέγαρο, στις 18 Οκτωβρίου 2011.

Στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι «δικάζεται η πολιτική μου πράξη» ενώ επέρριψε ευθύνες στον μηνυτή - δήμαρχο Γ. Μπουτάρη. «Ήταν υπέρ της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και φερόταν αυταρχικά και αλαζονικά απέναντι στους εργαζόμενους του τομέα Καθαριότητας» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κατηγορούμενος.