Skip to main content

Καταδίκη πρώην δημάρχου για χέρι σε επιχορηγήσεις κατασκηνώσεων

Ποινή φυλάκιση 3 ετών, με τριετή αναστολή, επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στον πρώην δήμαρχο Βερτίσκου Χαράλαμπο Ασλανίδη για υπεξαίρεση.

του Βασίλη Παπαναστασούλη

Ποινή φυλάκιση 3 ετών, με τριετή αναστολή, επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στον πρώην δήμαρχο Βερτίσκου Χαράλαμπο Ασλανίδη για υπεξαίρεση χρημάτων προερχομένων από επιχορηγήσεις της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης για κατασκηνώσεις για ηλικιωμένους των Κέντρων Απασχόλησης Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) και παιδιά μεταναστών.

Κρίθηκε ένοχος για έλλειμμα 46.000 ευρώ, καθώς δεν βρέθηκαν τα απαραίτητα παραστατικά και οι μάρτυρες επιθεωρητές - ελεγκτές κατέθεσαν ότι υπήρχε πλήρης αταξία στα οικονομικά του δήμου.Το δικαστήριο αναγνώρισε στον πρώην δήμαρχο το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς, ενώ αποφάσισε η έφεση του να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση της ποινής. Προηγουμένως, η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή του κατηγορουμένου.

Στην απολογία του ο πρώην δήμαρχος, εργολάβος στο επάγγελμα, αρνήθηκε την κατηγορία τονίζοντας ότι υπηρέτησε επί 20 χρόνια τη κοινότητα και επί τρεις 4ετίες, από το 1998 έως 2010, το δήμο Βερτίσκου. "Δεν έμαθα να χρωστάω. Δεν πήρα δεκάρα επειδή δεν είχα οικονομικά προβλήματα. Μου άρεσε να προσφέρω για αυτό πήγα στο δήμο. Δεν πήραμε τα χρήματα από τη  Νομαρχία και πλήρωνα από τη τσέπη μου. Με ενδιέφερε να πάει καλά η κατασκήνωση" ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ . Ασλανίδης ενώπιον του δικαστηρίου.

Ο εκ των δικηγόρων του Χάρης Βεργούλης δήλωσε στη Voria.gr ότι "είναι υπερβολική η καταδικαστική απόφαση για τον δήμαρχο που προσέφερε στα κοινά επί τρεις τετραετίες. Δεν αποδείχθηκαν τεχνάσματα παρά μόνο διαχειριστικές αταξίες που δεν σημαίνει ότι διέπραξε το κακούργημα της υπεξαίρεσης. Κανένας μάρτυρας δεν κατέθεσε ότι υφάρπαξε χρήματα ο δήμαρχος. Η καταγγελία έγινε το 2006 εν όψει των εκλογών".