Skip to main content

Καταδίκη γιατρού για θάνατο νεφροπαθή σε αιμοκάθαρση

Γιατρός στο Ιποκράτειο νοσοκομείο κρίθηκε ένοχος για το θάνατο νεφροπαθή και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 30 μηνών, με τριετή αναστολή.

Με ποινή φυλάκισης 30 μηνών, με τριετή αναστολή, καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης, ένας γιατρός που κρίθηκε ένοχος για το θάνατο νεφροπαθή από λανθασμένο τρύπημα φλέβας. Το περιστατικό συνέβη, κατά τη διάρκεια αιμοκάθαρσης, στο "Ιπποκράτειο" νοσοκομείο Θεσσαλονίκη, το 2009.

Σε πρώτο βαθμό, το 2013, ο κατηγορούμενος -για "ανθρωποκτονία από πρόθεση" -είχε καταδικαστεί με την ίδια ποινή από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης. Κατά την απολογία του, αρνήθηκε την κατηγορία υποστηρίζοντας ότι έπραξε στο ακέραιο το ιατρικό του καθήκον.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο: Την 8η Απριλίου 2009, στο "Ιπποκράτειο" νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, ο κατηγορούμενος ως ιατρός χειρουργός  ανέλαβε την τοποθέτηση καθετήρα αιμοκάθαρσης σε γυναίκα ασθενή που έπασχε από χρόνια νεφρική ανεπάρκεια. Προέβη σε εσφαλμένη τοποθέτηση μ' αποτέλεσμα να τρώσει την ηπατική φλέβα, προκαλώντας αιμορραγία στην παθούσα η οποία τελικά απεβίωσε  από αιμορραγική καταπληξία συνεπεία τραυματική ρήξης, όπως προέκυψε από την ιατροδικαστική εξέταση.