Skip to main content

Καταδίκη Αλγερινού για απόπειρα ανθρωποκτονίας Σύρων προσφύγων

Ο 21χρονος Αλγερινός δράστης φέρεται ότι συμμετείχε σε ομάδα που επιχείρησε να κάψει τέσσερις Σύρους μέσα στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στη Softex

Ποινή κάθειρξης 16 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης σ' έναν 21χρονο Αλγερινό ο οποίος κρίθηκε ένοχος κατά πλειοψηφία (4-3) για συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή.

Φέρεται ότι συμμετείχε σε ομάδα που επιχείρησε να κάψει τέσσερις Σύρους μέσα στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων της Softex, στη Θεσσαλονίκη. Η έφεση του δεν είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση της ποινής και οδηγήθηκε στη φυλακή.

Το περιστατικό πραγματοποιήθηκε παραμονή Πρωτοχρονιάς από τέσσερις αγνώστους που φέρονται ότι διέμεναν σε εγκαταλελειμμένα βαγόνια του ΟΣΕ, σε κοντινή απόσταση από το συγκεκριμένο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων. Οι δράστες έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπα τους περιέλουσαν με βενζίνη σκηνή στην οποία διέμεναν τέσσερις Σύροι πρόσφυγες, ενώ επιχείρησαν να βάλουν φωτιά με αναπτήρα.

Άλλοι πρόσφυγες καταδίωξαν τους δράστες και κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον 21χρονο Αλγερινό, που φέρεται ότι παρείχε συνδρομή, στους φυσικούς αυτουργούς, ως τσιλιαδόρος.