Skip to main content

Καταδίκη 59χρονου για άσεμνες χειρονομίες σε παιδιά

Ο κατηγορούμενος επιχείρησε να προβεί σε ασελγείς πράξεις σε βάρος δύο 12χρονων αγοριών, στις 9 Δεκεμβρίου 2016, στην πόλη των Σερρών.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης επέβαλε ποινή συνολικής φυλάκισης 20 μηνών σ' έναν 59χρονο για άσεμνες χειρονομίες σε βάρος δύο ανήλικων αγοριών, στις Σέρρες.

Ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε για κακουργηματική «αποπλάνηση παιδιών που συμπλήρωσαν τα 12 έτη άλλα όχι τα 14 έτη κατά συρροή, τετελεσμένη και καθ' υποτροπή», ενώ κρίθηκε ένοχος για «προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας».

Το δικαστήριο μετέτρεψε την ποινή σε εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ την ημέρα και ο κατηγορούμενος εφόσον καταβάλει τα χρήματα μπορεί να αφεθεί ελεύθερος καθώς είναι προφυλακισμένος από τον περασμένο Ιανουάριο. Ο ίδιος αρνήθηκε την κατηγορία, ισχυριζόμενος ότι δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση και προέβαλε ως άλλοθι ότι βρισκόταν στην Ξάνθη, όταν έγινε το περιστατικό.

«Δεν έχω ανάγκη να ασχολούμαι με παιδιά, ασχολούμαι με τις γυναίκες. Είμαι φυσιολογικός άνθρωπος, μ' αρέσουν οι γυναίκες. Με στοχοποίησαν από την αστυνομία», ανέφερε, μεταξύ άλλων, κατά την απολογία του.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο κατηγορούμενος επιχείρησε να προβεί σε ασελγείς πράξεις σε βάρος δύο 12χρονων αγοριών, στις 9 Δεκεμβρίου 2016, στην πόλη των Σερρών.

Συγκεκριμένα, επιβίβασε τα παιδιά στο αυτοκίνητο του με το πρόσχημα ότι χρειαζόταν οδηγίες για το δρόμο που οδηγεί στο νοσοκομείο Σερρών. Στη συνέχεια, τα παιδιά κατήγγειλαν αποπλάνηση και αναγνώρισαν τον 59χρονο που είχε συλληφθεί από αστυνομικούς.

Ο κατηγορούμενος έχει ξανά απασχολήσει τις αρχές για παρόμοια περιστατικά και έχει καταδικαστεί με κάθειρξη 5 ετών.