Skip to main content

Το «έπαιζαν» κολλητοί με Σαμαρά-Βενιζέλο και έταζαν δουλειές

Καταδικάστηκαν οι κατηγορούμενοι που εξαπάτησαν δύο άτομα, με συγγενική σχέση, από τον Αύγουστο 2011 έως τον Μάρτιο 2013.

Ποινές φυλάκισης 4,5 ετών επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε τρία μέλη της ίδιας οικογένειας που κατηγορούνται ότι υπόσχονταν θέσεις εργασίας, επικαλούμενοι γνωριμίες με Βενιζέλο, Σαμαρά κι άλλα υψηλά ιστάμενα πρόσωπα. Κρίθηκαν ένοχοι, για «απάτη» και «πλαστογραφία», ο πατέρας, ο γιος και η εν διαστάσει σύζυγος του γιου.

Το δικαστήριο αποφάσισε την εξαγορά της ποινής, προς 5 ευρώ/μέρα, για τους δύο πρώτους, και την αναστολή της ποινής, επί τριετία, για την τρίτη κατηγορουμένη. Επίσης, επέβαλε διετή φυλάκιση, σ' έναν ακόμη κατηγορούμενο που κρίθηκε ένοχος για «υπόθαλψη εγκληματία». Για όλους η έφεση είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα.

Ο πατέρας και ο γιος δεν εμφανίστηκαν στο δικαστήριο και  εκπροσωπήθηκαν από  πληρεξούσιο δικηγόρο.Στην απολογία της, η γυναίκα αρνήθηκε τις κατηγορίες.Ο τέταρτος κατηγορούμενος ισχυρίστηκε πως είχε εταιρεία συμβούλων επιχειρήσεων και ότι και  ο ίδιος θα έπεφτε θύμα των συγκατηγορουμένων του καθώς είχαν υποσχεθεί  ότι θα τον τοποθετούσαν ως διευθυντή του ΣΔΟΕ, ανέφερε στο δικαστήριο.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο: Οι κατηγορούμενοι εξαπάτησαν δύο άτομα, με συγγενική σχέση, από τον Αύγουστο 2011 έως τον Μάρτιο 2013. Μια ο ένας παρουσιαζόταν ως οδηγός του Βενιζέλου, μια ο άλλος έλεγε ότι είναι σύμβουλος του Σαμαρά και όλοι μαζί ότι έχουν υψηλές διασυνδέσεις. Έτσι, απέσπασαν από τα δύο θύματα συνολικά 22.000 ευρώ υποστηρίζοντας ότι θα προσληφθούν  στη Πολεοδομία και στα Δικαστήρια. Επιπλέον έταζαν θέσεις εργασίας και στο ΣΔΟΕ.