Skip to main content

Καταδικάζει ο πολιτικός κόσμος τον προπηλακισμό Βαρουφάκη

Πολιτικοί καταδικάζουν το επεισόδιο προπηλακισμού κατά του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη και της συζύγου του στα Εξάρχεια.

Την καταδίκη τους για το επεισόδιο προπηλακισμού κατά του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη και της συζύγου του στα Εξάρχεια εκφράζουν πολιτικοί με δηλώσεις τους.


«Ο Γιάνης Βαρουφάκης καθιστά σαφές ότι τα θέματα της στοιχειώδους ευγένειας των ανθρώπων δεν διδάσκονται με ΜΑΤ» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης. Όπως είπε στον Σκάι, «ο κ. Βαρουφάκης είναι στην αιχμή των επιθέσεων από κύκλους των δανειστών δίνει σοβαρή προσπάθεια διαπραγμάτευσης και στην Ελλάδα έχει τη μεγάλη υποστήριξη της κοινωνίας».

Με αφορμή την επίθεση στον υπουργό, και άλλα περιστατικά όπως καταλήψεις, εκτίμησε ότι υπάρχει «μια ομάδα αντιεξουσιαστών, που δεν εκφράζει όλο το χώρο των αντιεξουσιαστών, η οποία έχει πει ότι πρέπει να υπάρξει "αναρχική προβοκάτσια για να αποκαλυφθεί ο ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ". Είναι διατεταγμένη υπηρεσία, υπάρχει κέντρο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης καταδίκασε τον προπηλακισμό κατά του Γιάννη Βαρουφάκη. «Βλέπω μια προσπάθεια ένα μεγάλο μέρος της ευθύνης να πάει στον Βαρουφάκη λες και δρούσε μόνος του... Είναι πολιτικές της κυβέρνησης που εξειδικεύει ο κ. Βαρουφάκης. Η κυβέρνηση αποψίλωσε τον Βαρουφάκη» τόνισε.

«Φυσικά απεχθές γεγονός και απαράδεκτο», σχολίασε στο twitter ο βουλευτής της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης.

«Οι αναρχοφασιστοτραμπούκοι των Εξαρχείων υπέστησαν μετά από 30 χρόνια τη μεγαλύτερη ήττα από γυναίκα,τη σύζυγο του Βαρουφάκη,Δανάη Στράτου» έγραψε σε ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter η βουλευτής της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό που διατηρεί στο twitter σχολίασε: «Ο άγριος προπηλακισμός του Βαρουφάκη δεν είναι μαγκιά, επανάσταση ή αναρχία. Είναι σκέτος φασισμός. Του αξίζει η απόλυτη καταδίκη και απομόνωση».