Skip to main content

Καταδικάζει ο Οδοντιατρικός Σύλλογος την επίθεση στα μέλη του

Eπίθεση δέχθηκαν χθες δύο οδοντίατροι από κουκουλοφόρους κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας στη συγκέντρωση έξω από το ΥΜΑΘ.

Καταδικάζει ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης την επίθεση που δέχθηκαν χθες δύο από τα μέλη του κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας στη συγκέντρωση των επιστημονικών φορέων, ελευθέρων επαγγελματιών και αγροτών στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος έκανε λόγο για άνανδρη επίθεση, «η οποία προφανή στόχο είχε να πλήξει την αποφασιστικότητα και το φρόνημα διεκδίκησης των δίκαιων αιτημάτων».

Δηλώνουν «ρητά και κατηγορηματικά ότι τέτοιες ενέργειες δειλών ανθρώπων, κατευθυνόμενων ή μη, σφυρηλατούν και ενισχύουν ακόμη περισσότερο την αχαλίνωτη θέλησή μας να αντισταθούμε απέναντι στον επιδιωκόμενο αφανισμό της ύπαρξής μας ως ελεύθερων επαγγελματιών. Ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι τέλους. Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τα ανθρώπινα, δημοκρατικά και επαγγελματικά μας δικαιώματα».

Κατά την χθεσινή, ειρηνική, συγκέντρωση έλαβε χώρα στοχευμένη επίθεση κουκουλοφόρων εναντίον εκπροσώπων του Συλλόγου. Συνέπεια τούτου, ήταν να τραυματισθούν δύο οδοντίατροι, εκ των οποίων ο ένας που είναι και μέλος του Δ.Σ. του Ο.Σ.Θ.  διακομίσθηκε  στο Νοσοκομείο, λόγο των ισχυρών χτυπημάτων που δέχθηκε.