Skip to main content

Κάθειρξη 6 χρόνια για το θανάσιμο χτύπημα σε ηλικιωμένο στην Καλαμαριά

Ένοχος ο 27χρονος Ρομά για «θανατηφόρα μη σκοπούμενη σωματική βλάβη» - Οι δύο άντρες είχαν διαπληκτιστεί πέρσι για διατάραξη κοινής ησυχίας.

Με ποινή κάθειρξης 6 ετών καταδικάστηκε ένας 27χρονος Ρομά για χτύπημα που επέφερε το θάνατο σε 76χρονο, ύστερα από διαπληκτισμό για ασήμαντη αφορμή (δείτε εδώ). Το περιστατικό σημειώθηκε σε κοινόχρηστο χώρο οικοδομής στην περιοχή Καλαμαριάς, τον Απρίλιο 2016.

Ομόφωνα, το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για «θανατηφόρα μη σκοπούμενη σωματική βλάβη» ενώ αποφάσισε η έφεση του να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα υπό τους όρους εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα και απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Ο κατηγορούμενος συνελήφθη με την αυτόφορη διαδικασία και παρέμεινε προφυλακισμένος καθώς αδυνατούσε να πληρώσει την χρηματική εγγύηση που είχε επιβάλει η ανακρίτρια, αντί προσωρινής κράτησης. Κατά την απολογία του, ο 27χρονος ισχυρίστηκε ότι χτύπησε τον ηλικιωμένο επειδή τον έβρισε.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι δύο άνδρες διαπληκτίστηκαν για τη διατάραξη της κοινής ησυχίας. Σε κοινόχρηστο χώρο οικοδομής στην περιοχή της Καλαμαριάς, ο 27χρονος γρονθοκόπησε τον ηλικιωμένο ο οποίος διαμαρτυρήθηκε επειδή άκουγε θόρυβο. Στη συνέχεια, ο 76χρονος επέστρεψε στο διαμέρισμα του και λίγες ώρες αργότερα βρέθηκε νεκρός από συγγενείς του.