Skip to main content

Καταδικάστηκε αστυνομικός για πλαστογραφία ανασφάλιστου ΙΧ

Ποινή φυλάκισης 5 μηνών, με τριετή αναστολή επιβλήθηκε σε 46χρονη αρχιφύλακα, η οποία πλαστογράφησε το ασφαλιστήριο συμβόλαιο του αυτοκινήτου της.

Ποινή φυλάκισης 5 μηνών, με τριετή αναστολή επέβαλε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης στην 46χρονη αρχιφύλακα που συνελήφθη επειδή πλαστογράφησε το ασφαλιστήριο συμβόλαιο του ΙΧ επιβατικού αυτοκινήτου της, ύστερα από τροχαίο ατύχημα. Καταδικάστηκε για το αδίκημα της "πλαστογραφίας" ενώ την ενοχή της πρότεινε και η εισαγγελέας της έδρας.

Στην απολογία της η κατηγορούμενη αστυνομικός ανέφερε ότι αντιμετωπίζει χρόνια ψυχολογικά προβλήματα και ήταν υπό την επήρεια ηρεμιστικών χαπιών όταν τέλεσε την πράξη. Υποστήριξε ότι έπαθε κρίση πανικού και δεν καταλάβαινε τι έκανε ενώ η δικηγόρος της ανέφερε ότι η εντολέας της έχει ήδη υποβάλει αίτημα συνταξιοδότησης, ύστερα από 25 χρόνια υπηρεσίας.

Στη δικογραφία που σχημάτισε η Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βόρειας Ελλάδας, αναφέρεται ότι: η 46χρονη αρχιφύλακας είχε τραυματιστεί σε τροχαίο ατύχημα, πριν πέντε μέρες, και στο πλαίσιο διοικητικής εξέτασης που διενεργεί η υπηρεσία της, προσκόμισε φωτοαντίγραφο πλαστογραφημένου πολυασφαλιστηρίου αυτοκινήτου, με αλλοιωμένη ημερομηνία ισχύος.