Skip to main content

Καταδικάστηκαν οι «3» για την επίθεση στον Μπουτάρη-Αφέθηκαν ελεύθεροι

Για την ποινή των δύο 20χρονων δόθηκε τριετής αναστολή ενώ για τον 36χρονο η ποινή είναι εξαγοράσιμη με πέντε ευρώ τη μέρα.

Ποινή φυλάκισης 21 μηνών στον πρώτο κατηγορούμενο, τον 20χρονο που έσπασε με το χέρι του το τζάμι του αυτοκινήτου του δήμου, και 14 μηνών στους άλλους δύο κατηγορούμενους, τον άλλο 20χρονο και τον 36χρονο, επέβαλε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης για την επίθεση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρη, το απόγευμα της 19ης Μαΐου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Για την ποινή των δύο 20χρονων δόθηκε τριετής αναστολή, ενώ για τον 36χρονο η ποινή είναι εξαγοράσιμη με 5 ευρώ τη μέρα και η έφεσή του έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα.

Συνεπώς, και οι τρεις κατηγορούμενοι θα αφεθούν ελεύθεροι και κανείς δεν θα οδηγηθεί στη φυλακή.

«Δυστυχώς το δικαστήριο δεν αναγνώρισε ελαφρυντικά, αλλά αυτό ήταν κάτι αναμενόμενο στην παρούσα περίπτωση. Η απόφαση είναι σεβαστή. Κάναμε έφεση και θα κριθούν όλα στο Εφετείο», δήλωσε η δικηγόρος του ενός 20χρονου κατηγορούμενου, Λαμπρινή Τράμπα.

Σε ερώτηση για τη συμμετοχή του στη συγκέντρωση κατά του Thessaloniki Pride πέρυσι τον Ιούνιο, η κ. Τράμπα είπε ότι «το να βρίσκεται κάποιος σε μια διαμαρτυρία είναι αναφαίρετο δικαίωμά του. Δεν έχει λάβει μέρος σε άλλο βίαιο επεισόδιο ούτε σε καμία οργάνωση». Ακόμη, η κ. Τράμπα είπε πως κανένας από τους κατηγορουμένους δεν ήρθε σε επαφή με τον κ. Μπουτάρη και επανέλαβε ότι από την πρώτη στιγμή ο εντολέας της είχε εκφράσει τη μεταμέλειά του.

Διαβάστε: Κατάθεση Μπουτάρη: Υπήρχε ενορχηστρωτής - Φοβήθηκα ότι θα μείνω στον τόπο

Διαβάστε ακόμη: Τι κατέθεσαν οι κατηγορούμενοι για την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη