Skip to main content

Καταδικάστηκαν για πρόσληψη στην ΕΛΑΣ με πλαστά δικαιολογητικά

Με ποινές φυλάκισης καταδικάστηκαν δύο πρώην αστυνομικοί, οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι για τη χρήση πλαστών δικαιολογητικών για την πρόσληψή τους.

Δύο πρώην αστυνομικοί καταδικάστηκαν με ποινές φυλάκισης επειδή χρησιμοποίησαν πλαστά δικαιολογητικά για την πρόσληψη τους στην ΕΛΑΣ. Πρόκειται για διαφορετικές περιπτώσεις που δικάστηκαν σε Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Θεσσαλονίκης.

Στην πρώτη περίπτωση το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 4 ετών σ' έναν συνοριοφύλακα που προσλήφθηκε στην ΕΛΑΣ χρησιμοποιώντας πλαστό απολυτήριο και κρίθηκε ένοχος για απάτη και πλαστογραφία σε βάρος του δημοσίου. Η έφεση του είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα υπό τον όρο της εξαγοράς της ποινής επί 5 ευρώ/μέρα.

Ο κατηγορούμενος κατέθεσε αντίγραφο από πλαστό απολυτήριο γενικού λυκείου του νομού Σερρών. Άλλαξε τον γενικό βαθμό από 11 και 7/11 σε 16 και 7/11, νοθεύοντας παράλληλα  και τις βαθμολογίες των επιμέρους μαθημάτων, και συγκέντρωσε περισσότερα μόρια για την πρόσληψη στην ΕΛΑΣ, το 2001. Εργάστηκε μέχρι τον Ιούνιο 2015, εισπράττοντας ως μισθούς για όλο αυτό το χρονικό διάστημα το συνολικό χρηματικό ποσό των 211.750 ευρώ.

* Στη δεύτερη περίπτωση, ο πρώην αστυνομικός καταδικάστηκε με ποινή φυλάκισης 5 ετών, εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ την ημέρα, όταν κρίθηκε ένοχος για απάτη και πλαστογραφία σε βάρος του δημοσίου. Φέρεται ότι παραδέχτηκε την πράξη του.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, κατάρτισε πλαστό απολυτήριο λυκείου των Τρικάλων το οποίο κατέθεσε για την πρόσληψη του στην ΕΛΑΣ, το 2001. Ο κατηγορούμενος εργάστηκε μέχρι το 2015 σε αστυνομική υπηρεσία, εισπράττοντας ως μισθούς για όλο αυτό το χρονικό διάστημα το συνολικό χρηματικό ποσό των 286.980 ευρώ.