Skip to main content

Καταδικάστηκαν δύο Πακιστανοί για ληστεία Αφγανών στην Ειδομένη

Σε ποινή κάθειρξης 5 ετών καταδικάστηκαν δύο Πακιστανοί, οι οποίοι λήστεψαν δύο μετανάστες στην Ειδομένη, τον Δεκέμβριο του 2014.

Ποινή κάθειρξης 5 ετών επέβαλε το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων σε δύο Πακιστανούς, ηλικίας 31 και 32 ετών, που κρίθηκαν ένοχοι για "ληστεία κατά συναυτουργία" εις βάρος δύο Αφγανών. Το περιστατικό σημειώθηκε τον Δεκέμβριο 2014, στην Ειδομένη.

Οι δύο κατηγορούμενοι συνελήφθησαν στον πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Αξιούπολης σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς. Προηγήθηκε η σχετική καταγγελία ενός από τους παθόντες.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι  οι παραπάνω μαζί με άλλα πέντε άγνωστα άτομα, τα οποία διέφυγαν τη σύλληψη, με την απειλή όπλων και μαχαιριών, αφαίρεσαν από 23χρονο υπήκοο Αφγανιστάν και από άλλους 15 ομοεθνείς του, συνολικά το χρηματικό ποσό των 1.700 ευρώ, κοντά στην Ειδομένη.

Όταν συνελήφθησαν ,στην κατοχή τους βρέθηκε συνολικά και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 410 ευρώ, ενώ προέκυψε ότι  σε βάρος του ενός από τους δύο κατηγορούμενους  εκκρεμούσε  απόφαση του Γ' Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, με την οποία είχε καταδικαστεί  σε ποινή φυλάκισης ενός έτους, για ψευδή αναφορά σε Αρχή.