Skip to main content

Καταδικάστηκαν 29 οπαδοί του ΠΑΟΚ για κακουργήματα και πλημμελήματα

Δικάστηκαν 40 οπαδοί του ΠΑΟΚ που είχαν συλληφθεί κατά τη διάρκεια μεγάλης επιχείρησης της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, το καλοκαίρι του 2012.

Ένοχοι κρίθηκαν οι 29 από τους συνολικά 40 οπαδούς του ΠΑΟΚ που παραπέμφθηκαν να δικαστούν για παραβάσεις των νόμων περί αθλητικής βίας, ναρκωτικών, όπλων και για άλλα αδικήματα, κατά περίπτωση, ενώ το δικαστήριο είτε αθώωσε είτε έπαυσε την ποινική δίωξη για άλλους 11 κατηγορούμενους.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης  επέβαλλε ποινές, από 17 έτη  κάθειρξη έως 2 μήνες φυλάκιση, με τριετή αναστολή. Η ανώτερη ποινή αφορά το αδίκημα της «ληστείας κατ' εξακολούθηση», μέσα στους χώρους του ΑΠΘ και η μικρότερη το αδίκημα της «κατοχής ναρκωτικών, για ιδία χρήση». Συνολικά έξι οπαδοί καταδικάστηκαν με καθείρξεις και οι υπόλοιποι με φυλακίσεις.

Η έφεση είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα για όλους του καταδικασθέντες εκτός από δύο που ήταν έγκλειστοι για άλλα αδικήματα. Οι 27 αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό, σε Μικτό Εφετείο Κακουργημάτων. Οι περισσότεροι καταδικάστηκαν για αγορά -κατοχή - διάθεση ναρκωτικών και για οπλοκατοχή, τρεις κρίθηκαν ένοχοι, αντίστοιχα, για φθορά με φωτιά, για ληστείες και για κλοπές. Δύο από τους καταδικασθέντες αθωώθηκαν για την «απόπειρα ανθρωποκτονίας», στο Δερβένι Θεσσαλονίκης, όπου άγνωστοι πέταξαν πυρσούς σε ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο με οπαδούς του Άρη.

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο παραπέμφθηκαν να δικαστούν 40 από τους συνολικά 153 κατηγορούμενους οπαδούς του ΠΑΟΚ που είχαν συλληφθεί, μέσα σε συνδέσμους και σε σπίτια, κατά τη διάρκεια μεγάλης επιχείρησης της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, το καλοκαίρι του 2012.