Skip to main content

Καταδίκασαν τα επεισόδια από αναρχικούς Μπουτάρης - Καλαφάτης

Είναι κρίμα και ντροπή είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, για τα επεισόδια που σημειώθηκαν το περασμένο Σάββατο.

Τα επεισόδια που σημειώθηκαν το περασμένο Σάββατο κατά τη διάρκεια της πανβαλκανικής κινητοποίησης περίπου 2.000 αναρχικών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης καταδίκασε ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «δεν κατάλαβα γιατί φώναζαν». «Ήρθαν απέξω, δεν κατάλαβα γιατί φώναζαν, κάψανε περίπτερο και κλείσανε την Εθνικής Αμύνης, έβαλαν φωτιές. Κρίμα και ντροπή, Σάββατο μεσημέρι να αποκλείεται το κέντρο για χάρη ποιου πράγματος; Τι κερδίζεται; Δεν είναι καλό όλο αυτό», τόνισε ο δήμαρχος κατά την ομιλία του στο δημοτικό συμβούλιο.

Ο κ. Μπουτάρης αρχικά στην τοποθέτησή του ευχαρίστησε για τα περαστικά, που του έστειλαν για την περιπέτεια της υγείας του. «Αισθάνομαι καλύτερα από ποτέ, όπως μου είπε ο γιατρός με τα stent γίνεσαι 20 χρόνια νεότερος» τόνισε.

Την καταδίκη του για τα επεισόδια του Σαββάτου εξέφρασε και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Σταύρος Καλαφάτης.

«Η Θεσσαλονίκη τείνει να πάρει τα πρωτεία και να χαρακτηρίζεται ως ξέφραγο αμπέλι. Αναρχικοί από όλα τα Βαλκάνια επέλεξαν τη Θεσσαλονίκη για να προκαλέσουν τόσο με την παρουσία τους όσο και με τα συνθήματά τους», τόνισε ο κ. Καλαφάτης, κάνοντας λόγο για αποθράσυνση των συγκεκριμένων «στοιχείων».

Κάλεσε να βγει μια «καθαρή φωνή» απέναντι σε αυτούς που έρχονται εδώ και να νομίζουν ότι είναι το «άνδρο της ανομίας. Αναφερόμενος στο πανεπιστήμιο και το γεγονός ότι χρησιμοποιείται από τέτοια άτομα έκανε λόγο για «άσυλο ανομίας».

«Αφού είδαμε να προχωρούν σε λιθοβολισμούς σε αστυνομικούς. Η πρότασή μου προς το δημοτικό συμβούλιο είναι πως η φωνή μας πρέπει να είναι καθαρή ότι δεν δεχόμαστε τέτοια άτομα στην πόλη μας», τόνισε ο κ. Καλαφάτης.

Από την πλευρά της η επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη» Ρία Καλαφακάκου τόνισε ότι είναι αντίθετη με τις καταστροφές αλλά είναι συστατικό της Δημοκρατίας το δικαίωμα γνώμης. «Είμαστε εναντίον των πράξεων καταστροφών αλλά υπέρ της άποψης - όσο αντίθετη και εάν είναι με τη δική μας», τόνισε η κ. Καλφακάκου.

Ακολούθησε αντιπαράθεση μεταξύ της κ. Καλφακάκου με τον κ. Καλαφάτη σχετικά με τα περί καταδίκης τέτοιων πράξεων είτε από αναρχικούς είτε από ακροδεξιούς.

«Η θεωρία των δύο άκρων καταλήγει στην αθώωση της φασιστικής βίας και των ναζί» εκτίμησε ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης, Μιχάλης Κωνσταντινίδης.