Skip to main content

Κατά της λειτουργίας του κυριακάτικου γιουσουρούμ ο ΕΣΘ

Να απορριφθεί το αίτημα του δήμου Θεσσαλονίκης περί ίδρυσης και λειτουργίας υπαίθριας Κυριακάτικης αγοράς στην οδό Ν. Ουρανού ζητά ο ΕΣΘ.

Να απορριφθεί το αίτημα του Δήμου Θεσσαλονίκης περί ίδρυσης και λειτουργίας «υπαίθριας Κυριακάτικης αγοράς» στην οδό Ν. Ουρανού και  στην ευρύτερη περιοχή περιοχή των Σφαγείων ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης  με επιστολή του προς την Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, κατά πάγια θέση, είναι παντελώς αντίθετος με τη λειτουργία ανεξέλεγκτων υπαίθριων αγορών οι οποίες δημιουργούν συνθήκες παρεμπορίου, αθέμιτο ανταγωνισμό και αθλιότητα και υπονομεύουν το υγιές εμπόριο.

"Για μια ακόμη φορά τονίζουμε ότι το υπαίθριο εμπόριο, όταν δεν τηρεί τις νόμιμες διαδικασίες, αποτελεί μάστιγα της ελληνικής οικονομίας, με τεράστιες απώλειες εσόδων, που αντιστοιχούν σε φοροδιαφυγή, σε μη απόδοση ΦΠΑ, φόρου εισοδήματος, ασφαλιστικών εισφορών, ανταποδοτικών τελών και φυσικά σε χαμένες θέσεις εργασίας", σημειώνεται στην ανακοίνωση.