Skip to main content

Κατά της Citibank ο Συνήγορος του Καταναλωτή

Σύσταση προς τη Citibank να αποζημιώσει άμεσα τους επενδυτές που απέκτησαν μέσω αυτής ομόλογα της Lehman Brothers, η οποία κατέρρευσε το 2008, παρέδωσε ο Συνήγορος του Καταναλωτή.
Σύσταση προς τη Citibank να αποζημιώσει άμεσα τους επενδυτές που απέκτησαν μέσω αυτής ομόλογα της Lehman Brothers, η οποία κατέρρευσε το 2008, παρέδωσε ο Συνήγορος του Καταναλωτή κ. Ζερβέας.

Ο Συνήγορος του Καταναλωτή ζητά από την Τράπεζα να επιστρέψει  στους ζημιωθέντες πελάτες της τα ποσά κεφαλαίου που επενδύθηκαν σε τίτλους της πτωχευμένης Lehman Βrothers.

Μάλιστα, ο Συνήγορος του Καταναλωτή αναφέρει σε ανακοίνωσή του «διαπίστωσε ότι η τράπεζα δεν φρόντισε να παράσχει κατά το προσυμβατικό στάδιο έγκυρη, σαφή και διαφανή ενημέρωση στους συναλλασσόμενους σχετικά με το είδος της επένδυσης που τους προέτρεψε να κάνουν, καθώς και με τους συνδεόμενους κινδύνους,γεγονός που έπληξε καίρια το νόμιμο δικαίωμά τους να λάβουν τεκμηριωμένη και υπεύθυνη απόφαση συναλλαγής».

Σημειώνεται, δε, ότι για το συγκεκριμένο ζήτημα ο Συνήγορος του Καταναλωτή είχε καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών κατά της εν λόγω τράπεζας, στην οποία επιπλέον επιβλήθηκε πρόστιμο από τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή.

«Επειδή η καταγγελλόμενη τράπεζα αρνήθηκε να κάνει αποδεκτή την ανωτέρω σύσταση του Συνηγόρου του Καταναλωτή, η Αρχή προέβη στη δημοσιοποίησή της με ανάρτηση στην ιστοσελίδα της», επισημαίνει η Ανεξάρτητη Αρχή.

Η Citibank έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη για πρόστιμα που της έχουν επιβληθεί από την Τράπεζα της Ελλάδος και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και αναμένονται οι δικαστικές αποφάσεις.