Skip to main content

Καστοριά: Εργαστήρι γούνας για τριάντα νέους σχεδιαστές μόδας

Σκοπός του εργαστηρίου είναι να γνωρίσουν οι νέοι σχεδιαστές την τέχνη κατεργασίας της γούνας και να ενημερωθούν για τις τεχνοτροπίες επεξεργασίας της

Με τη συμμετοχή 30 σπουδαστών από σχολές μόδας όλης της χώρας πραγματοποιείται το Εργαστήρι Γούνας (workshop) στο πλαίσιο της 42ης ΔιεθνούςΈκθεσης Γούνας Καστοριάς.

Στόχος του εργαστηρίου, που έχει σεμιναριακή μορφή, είναι να γνωρίσουν οι νέοι σχεδιαστές την τέχνη κατεργασίας της γούνας και να ενημερωθούν για τις τεχνοτροπίες επεξεργασίας της, ώστε να την εντάξουν στις δικές τους δημιουργίες, καθώς κάποιοι εξ’ αυτών θα διαμορφώσουν, μελλοντικά, τις τάσεις της μόδας στην χώρα μας.

Σκοπός της δράσης αυτής, η οποία θα είναι διαχρονική, καθώς θα πραγματοποιηθούν και άλλες αντίστοιχες, κατά τη διάρκεια όλου του έτους, αλλά και ατα επόμενα χρόνια, είναι να δουν οι νέοι σχεδιαστές, τι μπορεί να προσφέρει η γούνα στον χώρο της μόδας και πώς να την εντάξουν στις σχεδιαστικές τους δημιουργίες.

Μεταξύ των εισηγητών στο workshop ήταν ο αντιπρόεδρος της AMERICAN LEGEND, Mike McCrea, και ο τοπικός αντιπρόσωπος του Δημοπρατηρίου Γούνας, Δημήτρης Σιώμος.

Επίσης, στους σπουδαστές μίλησαν οι εκπρόσωποι της SAGA FURS, Σοφία Κουρκοπούλου και Dimitri Larionov, ενώ στον ίδιο χώρο πραγματοποιήθηκε το coctail party της SAGA.