Skip to main content

Καστανίδης: Αλλαγές στο σωφρονιστικό σύστημα

Την πρόθεση της κυβέρνησης να δουλέψει, προκειμένου να αλλάξει σε βάθος χρόνου η λειτουργία του σωφρονιστικού συστήματος, εξέφρασε ο υπουργός Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μιλώντα
Αλλαγές στο σωφρονιστικό σύστημα, με προοδευτικές μεταρρυθμίσεις προανήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χάρης Καστανίδης, μιλώντας στο Συνέδριο των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων.

«Η κυβέρνηση θα δουλέψει προς την κατεύθυνση να αλλάξει σε βάθος χρόνου τη λειτουργία του σωφρονιστικού συστήματος. Οι αλλαγές δεν είναι εύκολες, ούτε μπορούν να γίνουν από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά έχει σημασία να γίνονται βήμα-βήμα», τόνισε ο κ. Καστανίδης.

Ο υπουργός κάλεσε τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους να είναι πιστοί στο καθήκον τους υπογραμμίζοντας: « Να αισθάνεστε τη σιγουριά και την ασφάλεια ότι, όταν κάτι σας απασχολεί, θα απευθύνεστε σε εμάς. Να ξέρετε ότι εμείς θα προσπαθήσουμε με κάθε τρόπο να αποκαταστήσουμε άδικες εικόνες που έχουν διαμορφωθεί. Το μόνο που σας ζητώ είναι στην καθημερινή σας δράση να σέβεστε τον όρκο σας. Αν υπάρχουν κάποιοι επιλήσμονες του όρκου τους, οι οποίοι επιχειρούν να τραβήξουν το Σώμα έξω από αυτή την εικόνα που θέλουμε να έχει στην κοινωνία, να ξέρετε ότι πρέπει να τους αποκόψετε».

Ο Χάρης Καστανίδης είπε πως τις επόμενες ημέρες θα γίνει γνωστό το όνομα του νέου ειδικού γραμματέα που θα αναλάβει την ευθύνη των σωφρονιστικών καταστημάτων.

«Δεν θα έχει τις αρμοδιότητες απλού επιτηρητή των θεμάτων τάξης και ασφάλειας στα καταστήματα κράτησης, αλλά μαζί με την υπόλοιπη ηγεσία θα εργαστεί προς την κατεύθυνση της αναμόρφωσης του σωφρονιστικού συστήματος», υπογράμμισε.

Τέλος, ο υπουργός Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε την πρόθεση να δοθούν, άμεσα, στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους οφειλόμενα της προηγούμενης περιόδου.


πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ