Skip to main content

Κασουλίδης: Όχι σε άνοιγμα ενταξιακών κεφαλαίων της Τουρκίας με την ΕΕ

Η Τουρκία δεν θέτει πλέον θέμα αναγνώρισης του ψευδοκράτους στην Ισλαμική Διάσκεψη, ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου.

Η Κύπρος δεν θα συναινέσει στο άνοιγμα οποιουδήποτε ενταξιακού κεφαλαίου της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μιλώντας ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, κατά την παρουσίαση του προϋπολογισμού για το υπουργείο Εξωτερικών, ο Ιωάννης Κασουλίδης ανέφερε ακόμα ότι «η Τουρκία δεν θέτει πλέον θέμα αναγνώρισης του ψευδοκράτους στην Ισλαμική Διάσκεψη, αφού βρίσκει απέναντί της πολλές μουσουλμανικές χώρες, οι οποίες αντιτάσσονται».

Για το έργο του υπουργείου Εξωτερικών ανέφερε ότι το 2017 θα επαναλειτουργήσει η πρεσβεία στην Πράγα, το 2018 στην Κένυα και το 2019 στην Ινδονησία.

Βουλευτές εξέφρασαν ικανοποίηση για το έργο που επιτελείται. Ωστόσο, επεσήμαναν ότι απαιτείται η ενίσχυση του υπουργείου, αφού ο ρόλος του είναι καθοριστικός στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού. Επίσης, ζήτησαν ενίσχυση των δαπανών για διαφώτιση, επισημαίνοντας ότι η Τουρκία δαπανεί δισεκατομμύρια.