Skip to main content

Καρχιμάκης: «Στείλαμε την αρχηγό των μιζοδιοδίων σπίτι της»

Με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο σχολίασε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων την υπόθεση δωροδοκίας με την κτηνίατρο-ελέγκτρια στον Έβρο, που είχε φέρει στη δημοσιότητα η Voria.gr.
«Στείλαμε την αρχηγό των μιζοδιοδίων σπίτι της», σχολίασε, με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μιχάλης Καρχιμάκης την υπόθεση δωροδοκίας με την κτηνίατρο-ελέγκτρια στον Έβρο, που είχε φέρει στη δημοσιότητα η Voria.gr.

«Το υπουργείο δεν θα επιδείξει την παραμικρή ανοχή σε φαινόμενα διαφθοράς», υπογράμμισε ο κ. Καρχιμάκης, διευκρινίζοντας ότι όσοι επιχειρούν να λαμβάνουν «γρηγορόσημο» θα βρουν το υπουργείο απέναντί τους.

Σχολιάζοντας τα περιστατικά δωροδοκίας στους μεθοριακούς σταθμούς ο υφυπουργός σημείωσε ότι «επίορκοι δημόσιοι λειτουργοί ζητούσαν μίζες, για να κάνουν παράνομες ελληνοποιήσεις. Βάζουμε τέλος στις μίζες, θα συγκρουστούμε με τέτοια φαινόμενα για να  υπερασπιστούμε το συμφέρον των παραγωγών και των αγροτών», κατέληξε ο κ. Καρχιμάκης.  

Η ελέγκτρια-κτηνίατρος, στην οποία αναφέρθηκε ο υφυπουργός, είχε συλληφθεί να δωροδοκείται, με προσημειωμένα χαρτονομίσματα, στο τελωνείο των Κήπων στον Έβρο, για να επιτρέψει τη διέλευση φορτίου αλιευμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι έπειτα από απόφαση της ΥΠΑΑΤ Κατερίνας Μπατζελή, επιβλήθηκε στην κτηνίατρο το μέτρο της αναστολής άσκησης των καθηκόντων. Η κύρωση είναι  ιδιαίτερα επιβαρυντική, καθώς επιβάλλεται για πρώτη φορά σε υπάλληλο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενώ προβλέπεται από τον Υπαλληλικό Κώδικα στις εξαιρετικές περιπτώσεις, όπου διακυβεύεται το συμφέρον της Υπηρεσίας.

Σχετικά με το ποινικό κομμάτι της υπόθεσης, η εν λόγω υπάλληλος καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αλεξανδρούπολης σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με τριετή αναστολή για παθητική δωροδοκία κατ’ εξακολούθηση.