Skip to main content

Καρυπίδης: Δεν θέλει να επενδύσει στον Άρη ο Μπούμπουρας

Ο μεγαλομέτοχος των «κιτρίνων» διέψευσε ότι ζήτησε 6 εκατ. ευρώ για να παραχωρήσει την ομάδα - Τι είπε για Γαλανό, Κόκε, Σαββίδη και Μαρινάκη

Ανοικτός στο ενδεχόμενο παραχώρησης του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ Άρης, εμφανίστηκε ο ισχυρός άνδρας των «κιτρίνων», Θεόδωρος Καρυπίδης, με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθλητικό Metropolis 95,5. Εντούτοις, διέψευσε πως έχει δεχθεί πρόταση από τον Παντελή Μπούμπουρα, πολλώ δε μάλλον προσφορά της τάξης των 6 εκατ. ευρώ.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Καρυπίδης, Μου είπε ότι δεν θέλει να επενδύσει στον Άρη και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ούτε καν μπήκαμε σε νούμερα, τι θα ήθελε να δώσει, τι προσφέρει, τίποτα. Τι είναι αυτά που ακούω για έξι εκατομμύρια;».

Παράλληλα, εμφανίστηκε καθησυχαστικός προς τον κόσμο, δηλώνοντας πως έχει την οικονομική δυνατότητα, αν δεν βρεθεί άλλος επενδυτής, να τρέξει την ομάδα τη νέα σεζόν.

Επίσης, εξαπέλυσε βολές κατά του Σέρχιο Κόκε και του Γιώργου Γαλανού, ενώ αναφερόμενος σε αγωνιστικό επίπεδο, αφού παραδέχθηκε τα δικά του λάθη, υποστήριξε πως Απόλλων Σμύρνης και Λαμία ήταν πιο δυνατοί παρασκηνιακά και γι' αυτό κέρδισαν την άνοδο στη Super League.

Τέλος, διέψευσε οποιαδήποτε σχέση με τον Ιβάν Σαββίδη το τελευταίο διάστημα, ενώ, ερωτηθείς σχετικά, δήλωσε για τον Βαγγέλη Μαρινάκη πως «δεν έχω να χωρίσω κάτι μαζί του».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Καρυπίδη:

Για το αν ζήτησε έξι εκατομμύρια από τον Παντελή Μπούμπουρα για να δώσει τον Άρη: «Έμπλεξαν και αναστάτωσαν τον κ. Μπούμπουρα χωρίς λόγο. Συζητάμε για κάποιες επιχειρηματικές του σκέψεις στην Ουκρανία. Δεν τον ενδιαφέρει να επενδύσει στον  Άρη. Δεν μιλήσαμε ούτε για χρήματα ούτε για τίποτα. Ας φέρουν ο Κόκε και οι άλλοι που τα λένε αυτά, τα χρήματα που έχουν πάρει από τον Άρη και τον έχουν φέρει εδώ που τον έφεραν και τον έχουν καταστρέψει και μιλούν μετά».

Για το αν συζήτησε με τον Παντελή Μπούμπουρα για τον Άρη: «Μου είπε ότι δεν θέλει να επενδύσει στον Άρη και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ούτε καν μπήκαμε σε νούμερα, τι θα ήθελε να δώσει, τι προσφέρει, τίποτα. Τι είναι αυτά που ακούω για έξι εκατομμύρια;»

Για τους Κόκε και Γαλανό: «Δεν μπορώ να κάθομαι να ασχολούμαι για το τι λένε ο Γαλανός και ο Κόκε. Έχω πιο σοβαρά θέματα να ασχοληθώ για τον Άρη. Ήταν πρόεδρος του Άρη για ένα μήνα ο Γαλανός. Μεγάλη δουλειά. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το κάνουν και δεν με αφορά τι θα πει κάποιος που θέλει να βγάλει μεροκάματο από όποιον υποψήφιο επενδυτή μπορεί να τον πλευρίζει. Αφού λένε πως έχουν λεφτά, ας έρθουν να βοηθήσουν. Εκτός κι αν το κάνουν γιατί έχουν ανάγκη από δημοσιότητα για να βρίσκονται στην επικαιρότητα».

Για το αν πουλάει τον Άρη: «Θέλω το καλύτερο για τον Άρη. Αν ενδιαφέρεται κάποιος και έχει χρήματα και σοβαρό πλάνο για τον Άρη ας έρθει να το καταθέσει και η πόρτα είναι ανοιχτή. Δεν είπαμε όχι σε κανέναν. Καλώς να έρθει όποιος μπορεί να πάει τον Άρη παραπάνω από εμένα».

Για το αν έχει δεχθεί κάποια πρόταση για τον Άρη: «Δεν υπάρχει καμία πρόταση. Στο facebook, το instagram και τα λόγια ναι. Εμείς συνεχίζουμε και σύντομα θα πούμε πώς προχωράμε και τι κάνουμε για τον Άρη».

Για τα χρήματα που έβαλε στον Άρη: «Δεν είναι στοιχεία αυτά που πρέπει να βγουν στον αέρα. Αυτά φαίνονται και όποιος υποψήφιος επενδυτής έρθει θα δει τι μπήκε μέσα στην ομάδα. Δεν έχουμε εμείς δεύτερα βιβλία και μαύρα τεφτέρια».

Για την αποτυχία ανόδου στη Super League: «Είναι αποτυχία για μια ομάδα με αυτό το ρόστερ και το μπάτζετ. Όπως αποδείχθηκε, τα μπάτζετ δεν παίζουν μπάλα. Έγιναν και λάθη. Και από εμένα και από τους παίκτες. Όλοι φταίμε γι’ αυτήν την τεράστια αποτυχία».

Για το ποιοι παίζουν μπάλα, αφού δεν παίζουν τα μπάτζετ: «Εσείς κ. Θωμαΐδη είστε ο πρώτος που ξέρει για το ποιοι παίζουν μπάλα. Είναι όλα σάπια. Υπάρχει μεγάλη σαπίλα. Για να μην χρησιμοποιήσω μια άλλη έκφραση. Δεν βλέπετε τι γίνεται; Τον έστησαν τον Άρη. Δεν τον θέλουν στη Super League, αλλά δεν θα τους περάσει. Προχωράμε».

Για το τι έκανε για να προστατεύσει τον Άρη: «Κάναμε μια ομάδα ανταγωνιστική. Έγιναν, βέβαια, και κάποια λάθη. Κάποια πράγματα δεν βγήκαν. Τι έπρεπε να κάνω; Να στήνω παιχνίδια; Δεν είμαι καλός σε αυτό. Οι ανταγωνιστές ήταν καλύτεροι σε αυτό από εμένα. Δεν είναι κακό να παραδέχεσαι την ανωτερότητα του άλλου σε κάποιον τομέα. Ήταν καλύτερα οργανωμένοι στο παρασκήνιο και βγήκαν. Συνεχίζουμε, όμως, και με αρκετούς από αυτούς θα ξανασυναντηθούμε».

Για τις ποδοσφαιρικές του «συμμαχίες»: «Με κανέναν δεν είμαι. Δεν πατάμε σε καμία βάρκα. Όλοι στην Ελλάδα βγαίνουν και λένε κάτι. Αν έπρεπε να πληρώσουν για καθετί που έλεγαν, θα ήταν όλοι μουγγοί. Ο Άρης δεν πατάει σε καμιά βάρκα. Πορευόμαστε μόνοι μας. Έχουμε έναν στόχο και θα τον πετύχουμε, να είστε βέβαιοι. Φέτος έγινε μια ζημιά και θα προσπαθήσουμε να τη διορθώσουμε».

Για το αν θα συνεχίσει και τη νέα χρονιά και το αν υπάρχουν πιθανότητες ανόδου στη Super League: «Δεν τα παρατάμε. Συνεχίζουμε. Η ομάδα θα οργανωθεί όπως πρέπει και θα δούμε αν τη νέα χρονιά θα βρίσκεται στη Super League ή τη Football League. Την άλλη Τρίτη είναι το διαιτητικό δικαστήριο για την υπόθεση Πουρτουλίδη και έχει πορεία μετά αν δεν πάρει αδειοδότηση ο Ηρακλής. Θα πάμε στο δικαστήριο και ό,τι πει το δικαστήριο. Θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα που μας δίνει ο νόμος. Αν ανοίξει και τρίτη θέση ανόδου στη Super League βεβαίως θα τη διεκδικήσουμε. Θα κάνουμε ό,τι μας δίνει ως δικαίωμα ο νόμος και θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα. Περιμένουμε τις εξελίξεις, το τι θα γίνει με τον Ηρακλή, και ανάλογα θα πράξουμε. Δεν σταματάμε να δουλεύουμε με στόχο να οργανώσουμε την ομάδα προκειμένου αυτή να είναι έτοιμη για το επόμενο Πρωτάθλημα, είτε αυτό είναι η Super League, είτε η Football League».

Για το αν έχει την οικονομική δυνατότητα να τρέξει τον Άρη με δεδομένη την επιχειρηματική ζημιά που υπέστη: «Όλη η Ελλάδα ξέρει τι έγινε με τον Μαρινόπουλο, δεν είναι κρυφό. Αυτοί που μας λασπώνουν τι είναι; Ταμίες ή λογιστές μας είναι και ξέρουν τα οικονομικά μας στοιχεία; Αν δεν υπάρξει σοβαρός επενδυτής, ο Άρης θα προχωρήσει με το μπάτζετ που πρέπει και όλα θα καλυφθούν όπως πρέπει».

Για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Ποιος να έρθει να επενδύσει σε αυτό το ελληνικό ποδόσφαιρο; Βλέπετε κάθε μέρα τι γίνεται. Επεισόδια, αφαιρέσεις βαθμών, λάθη διαιτητών, είναι ανθρώπινα, δεν είναι ανθρώπινα, παραιτήσεις διαιτητών, απειλές, στοιχήματα. Μιλούν για 50 μόνο στημένα στη Football League. Του χρόνου θα είναι 250. Δεν μπορούν να συντηρηθούν ομάδες. Δεν υπάρχουν τηλεοπτικά, διαφημίσεις. Από πού θα βρουν λεφτά οι ομάδες; Περιμένετε να δούμε και στο πρωτάθλημα της Super League ποιες ομάδες θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν. Ήδη η Nova απειλεί να τους κόψει τα χρήματα. Τη νέα χρονιά θα υπάρχουν τέσσερις ομάδες από την Κρήτη στη Football League, οι ΟΦΗ, Κισσαμικός, Χανιά και Εργοτέλης. Κάθε ταξίδι στην Κρήτη κοστίζει 20 χιλιάδες ευρώ. Κάθε ομάδα δηλαδή θα έχει έξοδα 80 χιλιάδες ευρώ μόνο για τα ταξίδια στην Κρήτη. Από πού θα βρεθούν αυτά τα χρήματα; Και μετά μου λέτε για 50 στημένα; 200-250 στημένα θα έχουμε του χρόνου. Ας σκεφτούν πολύ καλά αυτοί που διοικούν και θέλουν να εξυγιάνουν το ποδόσφαιρο τι θα γίνει και στη Football League, αλλά και στη Super League».

Για τους λόγους που υπό αυτές τις συνθήκες θέλει να παραμείνει: «Παραμένεις μέχρι να βγεις με τη μικρότερη χασούρα».

Για τις συλλογικές του προτιμήσεις: «Είμαστε Άρης τώρα».

Για τις σχέσεις του με τον Βαγγέλη Μαρινάκη: «Δεν έχω να χωρίσω κάτι μαζί του. Είναι μια χαρά οι σχέσεις μας. Με όλους τους παράγοντες οι σχέσεις μας είναι το ίδιο. Ούτε κοντά, ούτε μακριά».

Για την επιχειρηματική του σχέση με τον Ιβάν Σαββίδη: «Αυτή τη στιγμή δεν έχω καμία σχέση με τον Ιβάν Σαββίδη. Όταν μπήκαμε στον Άρη λέγανε ότι είμαστε μπροστινοί του Σαββίδη. Έχουν τελειώσει αυτά».

Για τον Νίκο Κωστένογλου: «Την επόμενη εβδομάδα μόλις επιστρέψω θα έχω συνάντηση για να δούμε αν θα συνεχίσουμε».