Skip to main content

Καργάκος: Αναβιώνουν το μίσος του εμφυλίου στα βιβλία της ιστορίας

Δεν ισχύει για τους ανθρώπους του Υπ. Παιδείας το "ου γαρ οίδασι τι ποιούσι", ανέφερε χαρακτηριστικά ο ιστορικός και συγγραφέας.

«"Ηλεκτρολόγους" που θέλουν να αλλάξουν τα φώτα στην παιδεία μας και να μας βυθίσουν στο απόλυτο σκότος», χαρακτήρισε ο ιστορικός και συγγραφέας Σαράντος Καργάκος, την ομάδα των ιστορικών, που επιχειρούν αλλαγές στα σχολικά βιβλία ιστορίας.

«Δεν ισχύει για τους ανθρώπους του Υπ. Παιδείας το "ου γαρ οίδασι τι ποιούσι". Ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν», τόνισε ο κ. Καργάκος, μιλώντας στο FocusFM συμπληρώνοντας:

«Το κακό έχει αρχίσει εδώ και χρόνια. Θυμηθείτε τι έλεγε μία κυρία για τον "συνωστισμό στη Σμύρνη". Καταργούν την αρχαία και μεσαιωνική μας ιστορία, με την οποία η χώρα μας προβάλλεται παγκοσμίως. Υποβαθμίζουν την ιστορία του 1821. Κάνουν το μάθημα της ιστορίας όχι μάθημα ενότητας, αλλά διχασμού. Θέλουν να διδάξουν τον εμφύλιο πόλεμο; Να αναβιώσουν το μίσος που βίωσε η δική μου γενιά;
Αντί να καλλιεργείται η ομόνοια, καλλιεργείται η διχόνοια. Κι αυτό η ιστορία δεν θα τους συγχωρήσει ποτέ», τόνισε

Ο κ. Καργάκος δήλωσε ότι «στόχος τους, είναι να καταρρίψουν την ιστορική συνέχεια των Ελλήνων, υποστηρίζοντας ότι δεν είμαστε απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων».