Skip to main content

«Καρφώστε τους επίορκους και αυξήστε τα έσοδα», διαμηνύει στους εφοριακούς ο Δ. Γεωργακόπο

Μιλώντας σε εφοριακούς από τη Θεσσαλονίκη ο γ. γ. του υπουργείου εμμέσως πλην σαφώς φέρεται να ζήτησε επιτακτικά από τα στελέχη των ΔOY να αλλάξoυν την αρνητική εικόνα «που έχει ο κόσμος για τους εφορ
Πύκνωση και αυστηροποίηση των ελέγχων προκειμένου να αποδώσει η προσπάθεια διεύρυνσης των φορολογικών εσόδων ζητά από τις ΔΟΥ το υπουργείο Οικονομικών, ενώ ταυτόχρονα στέλνει αυστηρό μήνυμα και για αυτοκάθαρση του κλάδου από τους επίορκους εφοριακούς.

Μιλώντας νωρίτερα σε εφοριακούς από τη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποίησε, διαδοχικά από το πρωί, στην ΦΑΕ, τη διεύθυνση Περιφερειακών Ελεγκτικών Κέντρων (ΠΕΚ), καθώς και στο Διαπεριφερειακό Ελεγκτικό Κέντρο της πόλης, ο γ. γ. του υπουργείου ήταν απόλυτα σαφής για το τι πρέπει να γίνει εφεξής. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της Voria.gr, και στις τρεις συναντήσεις του ο κ. Δημήτρης Γεωργακόπουλος εμμέσως πλην σαφώς φέρεται να ζήτησε επιτακτικά από τα στελέχη των ΔΟY «να καρφώσετε όσους συναδέλφους σας τα παίρνουν» και ταυτόχρονα να έχουν μια εν γένει συμπεριφορά που θα επιτρέψει «να αλλάξετε την εικόνα που έχει ο κόσμος για τους εφοριακούς». Ζήτησε, ακόμη, να επιταχυνθούν οι έλεγχοι και να γίνουν πιο πυκνοί, ώστε στη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία για τη χώρα, να αυξηθούν τα έσοδα του δημοσίου. Έσπευσε, πάντως, να ξεκαθαρίσει ότι εκτός από αυστηροί στους ελέγχους προς τις επιχειρήσεις και τα φυσικά πρόσωπα θα πρέπει να είναι και δίκαιοι.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Γεωργακόπουλος ανέφερε πως από τον Ιούνιο θα ξεκινήσει η αναδιάρθρωση των ελεγκτικών υπηρεσιών και ότι θα δημιουργηθούν νέα κέντρα περιφερειακού ελέγχου, ενώ παράλληλα επανάλαβε ότι πρόθεση του υπουργείου είναι να επανέλθει και το όνομα ΣΔΟΕ, στην υπηρεσία ειδικών ελέγχων. Επισήμανε τέλος πως αρωγός στο έργο των εφοριακών, σταδιακά, θα είναι και η αναμόρφωση της γ. γ. Πληροφορικών Συστημάτων, που έχει αρχίσει και προωθείται σε επίπεδο λογισμικού και και λειτουργικού.