Skip to main content

Καρφιά Γεροβασίλη για την ανακοίνωση της Eldorado Gold

H υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης ανέφερε ότι στη ΔΕΘ δόθηκαν οι απαντήσεις και όλα τα βήματα, τα οποία έχει μπροστά της η κυβέρνηση.

Αιχμές για τη χρονική συγκυρία που επέλεξε η Eldorado Gold να ανακοινώσει την αναστολή της επένδυσής της στη Χαλκιδική άφησε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη.

Μιλώντας στον ρ/σ «Στο Κόκκινο», η κ. Γεροβασίλη ανέφερε ότι στη ΔΕΘ δόθηκαν οι απαντήσεις και όλα τα βήματα, τα οποία έχει μπροστά της η κυβέρνηση μέχρι την έξοδο από την επιτροπεία, τονίζοντας ότι «αυτός είναι ο στρατηγικός μας στόχος, γι' αυτόν παλεύουμε όλο αυτό το διάστημα».

Σχολιάζοντας το ζήτημα που ανέκυψε με την Eldorado Gold, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης σημείωσε ότι «ο πρωθυπουργός έδωσε εμπεριστατωμένα όλες τις διαστάσεις για το τι εννοούμε ανάπτυξη και επενδύσεις», τονίζοντας ότι «ανάπτυξη με όρους, οι οποίοι δεν θα στηρίζουν το περιβάλλον και τα εργασιακά δικαιώματα και δεν θα είναι ανάπτυξη υπέρ του κοινωνικού συνόλου είναι νεοφιλελεύθερη αντίληψη που αντιλαμβάνεται τους επενδυτές με όρους αποικιοκρατίας και είναι, προφανώς, στον αντίποδα της δικής μας πολιτικής».

Η κ. Γεροβασίλη υποστήριξε ότι «η Eldorado, παρόλο που βρίσκεται σε διαιτησία, επέλεξε τη χρονική συγκυρία για να βάλει πολιτικό πρόσημο, μετά την ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ».

«Μένει να δούμε τι εννοεί ακριβώς η Eldorado. Δεν θέλουμε να φεύγουν επενδύσεις από τον τόπο, αλλά αυτό ξεπερνάει την πρόθεση και τα βήματα τα οποία έχει κάνει η κυβέρνηση» πρόσθεσε.