Skip to main content

Αντίδραση Αβραμόπουλου κατά Μπουτάρη για τους «ψυχοπαθείς»

Η διοίκηση Μπουτάρη έχει αποτύχει παταγωδώς στον ελεύθερο χώρο, τόνισε ο Κουράκης - Η πόλη δεν είναι σε καλή κατάσταση, σημείωσε ο Αβραμόπουλος.

Σκληρή κριτική στη διοίκηση του δήμου και στον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη εξαπέλυσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Πρωτοβουλία» Ανδρέας Κουράκης και Παναγιώτης Αβραμόπουλος,  για το θέμα των τραπεζοκαθισμάτων σε Νέα Παραλία και Αγίας Σοφίας, μετά την απόρριψη των προσφυγών στην αρμόδια επιτροπή (άρθρο 152). 

«Δεν αξίζει στο δημοτικό συμβούλιο να εκστομίζονται, από τον ίδιο τον δήμαρχο, μομφές για "μειοψηφίες", προσβλητικές εκφράσεις περί "ψυχοπαθών", περί ανθρώπων οι οποίοι "έχουν το ακαταλόγιστο" ή να χαρακτηρίζονται οι θέσεις που διατυπώνονται «ιστορίες για αρκούδες». Οι άνθρωποι στους οποίους απευθύνονται όλοι αυτοί οι προσβλητικοί χαρακτηρισμοί κάνουν το αυτονόητο: Διατυπώνουν ελεύθερα και αβίαστα τις απόψεις τους σχετικά με την ανάγκη της τήρησης των νόμων, των κανονισμών και των αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου», υπογράμμισε ο κ. Αβραμόπουλος στην τοποθέτησή του.

Επανέλαβε την άποψη να υπάρξει διάλογος με τους φορείς της Θεσσαλονίκης. «Η δημοτική αρχή έχει πρωτίστως ένα καθήκον: Να διασφαλίζει τη συναίνεση των πολιτών για αποφάσεις οι οποίες αφορούν τη ζωή και την κίνηση στην πόλη», σημείωσε, τονίζοντας πως «η πόλη δεν είναι σε καλή κατάσταση –το ξέρετε όλοι αυτό, όλοι ανεξαιρέτως».

Χαιρέτισε την απόφαση του δημάρχου είναι να μην προχωρήσει σε άλλες ενέργειες νομικού χαρακτήρα ή τύπου για τις αποφάσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

«Η διοίκηση Μπουτάρη έχει αποτύχει παταγωδώς στον ελεύθερο χώρο», σημείωσε από την πλευρά του ο δημοτικός σύμβουλος Ανδρέας Κουράκης.

«Δεν έχουμε πάει καλά στην Καθαριότητα και στο θέμα των έργων και των υποδομών. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης έχει μια υποχρέωση. Το 2018 είναι ο τελευταίος χρόνος να κάνει η δημοτική αρχή, το όποιο έργο έχει να κάνει», σημείωσε.

Όπως τόνισε ο κ. Κουράκης, «είναι προφανές ότι το σχήμα που έχει επιλέξει τα τελευταία χρόνια δεν είναι παραγωγικό. Έστω και τώρα πρέπει να πάει σε αναδιάταξη των δυνάμεων στην Πρωτοβουλία. Γιατί έχει επιπτώσεις στην πόλη».