Skip to main content

Kαρέ – καρέ ο τραυματισμός της 16χρονης στις άγριες συμπλοκές με την αστυνομία στο Νέο Ηράκλειο

Νέα ντοκουμέντα από τα επεισόδια στο Νέο Ηράκλειο έρχονται στη δημοσιότητα

Μυστήριο εξακολουθεί να καλύπτει τον τρόπο με τον οποίο τραυματίστηκε σοβαρά η 16χρονη που εξακολουθεί να νοσηλεύεται μετά από τα επεισόδια στο Νέο Ηράκλειο.

Η 16χρονη, η κατάσταση της οποία βελτιώνεται, νοσηλεύεται στη μονάδα αυξημένης φροντίδας του νοσοκομείου «Γεννηματάς», ενώ νέα ντοκουμέντα από τα επεισόδια στο Νέο Ηράκλειο έρχονται στη δημοσιότητα. Ειδικότερα, βίντεο ντοκουμέντο εξασφάλισε το MEGA από την νύχτα της 28ης Οκτωβρίου στο Νέο Ηράκλειο, το οποίο αποτυπώνει την άγρια συμπλοκή ομάδας ατόμων με άνδρες της αστυνομίας. Φορώντας κουκούλες γάντια και κράνη, με καδρόνια και γκλοπ στα χέρια, φαίνονται να τρέχουν στην οδό Νεότητος.

Η ένταση συνεχίζεται για ώρα. Η αστυνομία απαντάει με φωτοβολίδες κρότου λάμψης και δακρυγόνα. Η άλλοτε πολυσύχναστη γειτονιά του Νέου Ηρακλείου θυμίζει πεδίο μάχης.

Κι όλα αυτά διαδραματίζονται λίγη ώρα πριν τον σοβαρό τραυματισμό της 16χρονης, μόλις μερικά μέτρα πιο κάτω.

Σε φωτογραφίες φαίνεται η κοπέλα πεσμένη στο πεζοδρόμιο. Προσπαθούν να της δώσουν τις πρώτες βοήθειες.

«Η ΕΛ.ΑΣ. δεν είχε καμία συμμετοχή και επαφή στον τραυματισμό της κοπέλας, αντίθετα και αστυνομικός και πολίτες της παρείχαν τις πρώτες βοήθειες και κάλεσαν το ΕΚΑΒ. Την ώρα που προσπαθούσαν να της παράσχουν τις πρώτες βοήθειες, άλλη ομάδα αντεξουσιαστών, από την απέναντι πλευρά, με πολύ μεγάλη σφοδρότητα επιτέθηκε στην ΕΛ.ΑΣ», δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου, υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Οι κάτοικοι της περιοχής άκουσαν την φασαρία βγήκαν από την πολυκατοικία για να δουν τι συμβαίνει. Είδαν πεσμένη την 16χρονη κοπέλα, την πλησίασαν για να δουν αν έχει τις αισθήσεις της.

Το ασθενοφόρο έχει φτάσει στην Ελευθερίου Βενιζέλου. Αστυνομικοί των ΜΑΤ έχουν περικυκλώσει το σημείο. Οι διασώστες μεταφέρουν την 16χρονη με φορείο.

Η 16χρονη συνεχίζει να νοσηλεύεται σε μονάδα αυξημένης φροντίδας, ενώ αναμένεται το επίσημο πόρισμα του ιατροδικαστή. Οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για χτύπημα από πτώση.

 «Ήρθαν οι δυο γείτονες από απέναντι ο ένας της έβαλε λίγο νερό στα χέρια τη σκούντησε δεν είχε τις αισθήσεις της καθόλου. Φαινόταν ένα σκίσιμο εδώ πίσω στο κεφάλι και είχε ελάχιστον αίμα», περιέγραψε αυτόπτης μάρτυρας.

Κομβικής σημασίας θα είναι η κατάθεση της ίδιας της κοπέλας, ενώ στο πλαίσιο της έρευνας που έχει ξεκινήσει εξετάζονται φωτογραφίες και βίντεο από το σημείο.

Κατεπείγουσα έρευνα διατάχθηκε, μετά από παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνη Ελευθεριάνου, για την υπόθεση του τραυματισμού της 16χρονης, μετά από αντιφασιστική συναυλία στο Νέο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία ζητείται να διακριβωθεί εάν έχουν τελεστεί τα κακουργήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας ή της πρόκλησης βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.