Skip to main content

Καρέ καρέ οι δραματικές στιγμές της φυγάδευσης της Τερέζας Μέι (video)

Το βίντεο δείχνει την πρωθυπουργό να σπεύσει στην Jaguar XJ με τους σωματοφύλακές της στο πλευρό της, λίγα λεπτά μετά την επίθεση.

Βίντεο καταγράφει τη δραματική στιγμή που η Τερέζα Μέι φυγαδεύεται στο αλεξίσφαιρο αυτοκίνητο της με τον «μοναχικό λύκο» να βρίσκεται σε απόσταση λίγων μέτρων.

Το βίντεο, που δόθηκε στη δημοσιότητα από την εφημερίδα Sun, δείχνει την πρωθυπουργό να σπεύσει στην Jaguar XJ με τους σωματοφύλακές της στο πλευρό της, λίγα λεπτά μετά την έξαλλη συμπεριφορά του Μασούντ.

Όπως μπορεί να δει κανείς, η Μέι μέσα στον πανικό της τρέχει προς τη λάθος κατεύθυνση, την ώρα που ξεδιπλώνεται η τρομοκρατική επίθεση.

Τότε ένας άνδρας ασφαλείας της φωνάζει να «μπει στο αυτοκίνητο» και ανοίγει τις πόρτες του ασημένιου οχήματος και αυτή γυρίζει προς τη σωστή κατεύθυνση.

Την ίδια στιγμή, οι σωματοφύλακες της Μέι φαίνονται να κρατούν να αυτόματα όπλα τους και να στέκονται σε επιφυλακή στην καρδιά της Βουλής των Κοινοτήτων.

Στη συνέχεια, η Μέι απομακρύνεται με μεγάλη ταχύτητα προς την Downing Street.

Πηγές είπαν πως υπήρχε «ανοιχτός χώρος» ανάμεσα στο σημείο που πυροβολήθηκε ο Μασούντ από ένοπλους αστυνομικούς και το αυτοκίνητο της πρωθυπουργού. Πρόσθεσαν πως αν υπήρχαν πάνω από ένας εισβολέας, η κατάσταση θα μπορούσε να ήταν πολύ χειρότερη.