Skip to main content

Καρδίτσα: Πλημμύρισε για δεύτερη φορά ο Παλαμάς και ο Βλοχός

Έσπασε ανάχωμα στον Ενιπέα ποταμό αναγκάζοντας τον κόσμο να φύγει

Αντιμέτωποι με μια μεγάλη καταστροφή, για δεύτερη φορά, είναι οι κάτοικοι στον Παλαμά Καρδίτσας και των γύρω περιοχών, που βλέπουν το βίος τους να βυθίζεται κάτω από τα νερά που συγκεντρώνονται εκεί μετά την υπερχείλιση του ποταμού Σοφαδίτη και το σπάσιμο φραγμάτος στον Ενιπέα.

Οι εικόνες παραπέμπουν σε σκηνικό λίμνης και όχι σε κάμπο με καλλιέργειες και στάνες, που εξαφανίζονται σταδιακά όσο ανεβαίνει η στάθμη των υδάτων.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, η κωμόπολη είναι απροστάτευτη και αν δεν σταματήσει η ροή του νερού σύντομα είναι πολύ πιθανό να εισβάλει στα σπίτια τους. Το έδαφος είναι κορεσμένο και δεν απορροφάει άλλο νερό. Η περιοχή που είχε πληγεί και στην κακοκαιρία Daniel, πλημμύρησε για άλλη μια φορά. Ωστόσο, το οξύμωρο είναι ότι δεν βυθίζεται κάτω από τα νερά της βροχής αλλά από τα ύδατα που συγκεντρώνονται στην περιοχή που λειτουργεί ως λεκάνη απορροής, 30 ώρες μετά την τελευταία σταγόνα βροχής.

Για την αγωνία των κατοίκων και στα γύρω χωριά μίλησε στην εκπομπή «Newsroom» η Ειρήνη Κυρίτση, η οποία βρίσκεται στην περιοχή του Βλοχού, καταγράφοντας την καταστροφή στο θεσσαλικό κάμπο.

«Το ανάχωμα στον Ενιπέα έσπασε με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να το εγκαταλείψουν όσο περνούν οι ώρες και αναβαίνει η στάθμη των νερών. Το χωρίο είναι απροστάτευτο καθώς τα αναχώματα που είχαν σπάσει στον ποταμό Ενιπέα δεν είχαν προλάβει να αποκατασταθούν με το τοπίο να μετατρέπεται σε αιφνιδιαστικά σε λίμνη», ανέφερε.