Skip to main content

Καρατζαφέρης: Ο Καραμανλής πρέπει να εξεταστεί

Ο πρώην πρωθυπουργός πρέπει να εξεταστεί από τη Βουλή για την υπόθεση Βατοπεδίου, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.
Ο Κώστας Καραμανλής πρέπει οπωσδήποτε να εξεταστεί από τη Βουλή, υπογράμμισε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης, κληθείς να σχολιάσει την κατάθεση της Αικατερίνης Πελέκη στην προκαταρκτική επιτροπή για την υπόθεση Βατοπεδίου.

«Για μία κυβερνητική απόφαση που ελήφθη από τον πρωθυπουργό και το πρωθυπουργικό γραφείο και υλοποιήθηκε από τους υπουργούς δεν μπορεί κανείς να μην αναλαμβάνει την ευθύνη και να φταίνε τρίτοι, που συνιστούν τον κορμό του κράτους, δηλαδή γνωμοδοτικά συμβούλια, υπηρεσίες της ΚΕΔ, ορκωτοί λογιστές και μία συμβολαιογράφος», παρατήρησε μεταξύ άλλων στην κατάθεσή της η κ. Πελέκη και τόνισε χαρακτηριστικά: «Εγώ ξέρω ότι οι άντρες φοράνε παντελόνια και αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους, όπως τις αναλαμβάνω εγώ που δεν φοράω».

«Πρέπει να έρθει στην επιτροπή, πρέπει να μας πει πώς έγινε», ανέφερε ο κ. Καρατζαφέρης, ενώ για τις απαντήσεις που έχει δώσει μέχρι σήμερα ο πρώην πρωθυπουργός για το θέμα, αρκέστηκε να πει ότι όπως δεν μπόρεσε να χειριστεί το κράτος με αποτέλεσμα να πτωχεύσει, έτσι δεν μπόρεσε να χειριστεί και μία υπόθεση, αυτή του Βατοπεδίου.