Skip to main content

Καράογλου: Πάνω από 75 νέα σχολεία έχει ανάγκη ο νομός Θεσσαλονίκης

Ο κ. Καράογλου καλεί τους αρμόδιους Υπουργούς να απαντήσουν σε τι ενέργειες έχουν προβεί από τον περασμένο Δεκέμβριο για την κάλυψη των κενών.

Το τεράστιο πρόβλημα της έλλειψης σχολικών κτηρίων στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης αναδεικνύει με ερώτησή του ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Θεόδωρος Καράογλου.

Επικαλούμενος στοιχεία που προκύπτουν από την καταγραφή της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, στους 14 δήμους του Ν. Θεσσαλονίκης χρειάζονται 75 νέα σχολικά κτήρια προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες σχολικής στέγης, με τις μεγαλύτερες ελλείψεις και ανάγκες να εντοπίζονται στους δήμους Δέλτα, Κορδελιού-Ευόσμου, Παύλου Μελά, Νεάπολης και Θέρμης.

Με την ερώτηση ο κ. Καράογλου καλεί τους αρμόδιους Υπουργούς να απαντήσουν σε τι ενέργειες έχουν προβεί από τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν οι δήμαρχοι της Κεντρικής Μακεδονίας γνωστοποίησαν στον Πρωθυπουργό το ζήτημα κατά την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη, καθώς και αν προβλέπεται να καλυφθούν αυτά τα μεγάλα κενά στα σχολικά κτίρια.

Το θέμα είχε παρουσιάσει με δημοσίευμά της η Voria.gr, όπου παρουσιαζόταν η λίστα με τις ανάγκες του κάθε δήμου.

Αναλυτικά η ερώτηση