Skip to main content

Καράογλου: Κυβερνητική αποστολή εξετελέσθη για τις Σκουριές

Κατηγορεί ευθέως την κυβέρνηση ότι «σαμποτάρει» βάσει σχεδίου τις προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, καθώς και κάθε προσπάθεια επενδύσεων

Για τεράστιες επιπτώσεις που θα έχει στην ελληνική οικονομία η αναστολή των εργασίων της Eldorado Gold στην Ελλάδα κάνει λόγο ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Θεόδωρος Καράογλου.

Με ερώτηση που κατέθεσε στον υπουργό Περιβάλλοντος, λίγο μετά τη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσαν οι επικεφαλής της εταιρείας για να ανακοινώσουν την άμεση αναστολή των εργασιών στις Σκουριές Χαλκιδικής, ο κ. Καράογλου ρωτά για ποιον λόγο το αρμόδιο Υπουργείο λειτουργεί με πρωτοφανή αναλγησία και εχθρότητα απέναντι σε μια επένδυση με μεγάλη συνεισφορά τόσο στην τοπική κοινωνία, όσο και στην εθνική οικονομία.

Κατηγορεί ευθέως την κυβέρνηση ότι «σαμποτάρει» βάσει σχεδίου τις προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, καθώς και κάθε προσπάθεια προσέλκυσης ξένων επενδυτών.

Όπως αναφέρει: «Την στιγμή που η κυβέρνηση και δη το αρμόδιο Υπουργείο δημιουργεί ΔΕΚΟ χωρίς λόγο και αιτία, απλά και μόνο για να για να ευνοήσει κομματικούς συντρόφους και συγγενείς, διώχνει μια από τις σημαντικότερες επενδύσεις στη χώρα μας, οδηγώντας στην ανεργία χιλιάδες συμπολίτες μας και απωθώντας οποιονδήποτε επενδυτή ενδιαφέρεται να επενδύσει στη χώρα μας».

Και καταλήγει ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας: «Η συγκεκριμένη επένδυση είναι η μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στη χώρα μας και η αναστολή των εργασιών της θα έχει τεράστιες επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία, την ίδια ώρα που πρώτιστο μέλημα της Κυβέρνησης θα έπρεπε να είναι η προσέλκυση επενδύσεων και η επακόλουθη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, αλλά και τη τοπική ανάπτυξη».