Skip to main content

Καράογλου για θέμα Σαββίδη: Πρέπει να πέσουν οι τόνοι

Τι δήλωσε ο βουλευτής της Β' Θεσσαλονίκης για την κόντρα Ιβάν Σαββίδη - Κυριάκου Μητσοτάκη. Πότε βλέπει εκλογές, τι είπε για τη συμφωνία με δανειστές.

Έκκληση για να πέσουν οι τόνοι στην αντιπαράθεση μεταξύ του ομογενή επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη και του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη απευθύνει ο βουλευτής της ΝΔ στη Β΄ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης Θεόδωρος Καράογλου.

Συγκεκριμένα, σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους της Θεσσαλονίκης, ο κ. Καράογλου χαρακτήρισε λανθασμένες τις δηλώσεις του κ. Σαββίδη κατά του κ. Μητσοτάκη, αναγνωρίζοντας πάντως ότι ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ έχει επενδύσει πολλά χρήματα στην Ελλάδα και δη στη Βόρεια Ελλάδα, σε μια πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία για τη χώρα μας.

«Η Ελλάδα έχει ανάγκη από επενδυτές όπως είναι ο κ. Σαββίδης. Και η ΝΔ είναι υπέρ των επενδύσεων και στηρίζει την κάθε ιδιωτική προσπάθεια που συμβάλλει στην πορεία για την επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν νόμοι και κανόνες που πρέπει να γίνονται σεβαστοί από όλους», είπε και πρόσθεσε: «Είναι δικαίωμα του κ. Σαββίδη να έχει πολιτική άποψη και να τη λέει, αλλά οι συγκεκριμένες δηλώσεις ήταν προς τη λάθος κατεύθυνση. Και εάν έχει πολιτικές βλέψεις, είναι πάλι δικαίωμά του, αλλά θα είναι καλό επίσης να το ανακοινώσει», πρόσθεσε ο ίδιος.

Κατά τα λοιπά, ο κ. Καράογλου εκτίμησε ότι οι εκλογές θα γίνουν μάλλον το φθινόπωρο του 2018, καθώς, όπως είπε, η κυβέρνηση για να κερδίσει πολιτικό χρόνο συμφώνησε σε πολύ σκληρά μέτρα, ερχόμενη σε πλήρη αντίθεση με κάθε προεκλογική εξαγγελία της. «Τα αντίμετρα είναι ο φερετζές του κ. Τσίπρα. Για να εφαρμοστούν τα θετικά μέτρα, θα πρέπει το πλεόνασμα να φθάσει σε επίπεδα που είναι εξωπραγματικά. Με άλλα λόγια δεσμεύτηκαν η χώρα να εφαρμόσει τα σκληρά μέτρα, ψηφίζοντάς τα προκαταβολικά, ενώ οι στόχοι για τα αντίμετρα είναι τέτοιοι που τα καθιστούν ανεφάρμοστα», σημείωσε ο κ. Καράογλου.