Skip to main content

Κυκλοφοριακά προβλήματα στον δρόμο προς Χαλκιδική (φωτο)

Άρον άρον φεύγουν οι Θεσσαλονικείς για το Σαββατοκύριακο και τις διακοπές τους. Καραμπόλα τριών οχημάτων πριν τα Μουδανιά. Πού υπάρχουν καθυστερήσεις

Σημαντικές καθυστερήσεις στην κίνηση των οχημάτων παρατηρούνται από το πρωί στην ΕΟ Θεσσαλονίκης - Μουδανίων, με τους Θεσσαλονίκεις να εκδράμουν κατά χιλιάδες στη Χαλκιδική για το Σαββατοκύριακο ή και για τις διακοπές του Αυγούστου.

Μεγάλα προβλήματα παρουσιάστηκαν από τις 10:20 έως και λίγο πριν τις 12:00 στα Μουδανιά, πριν τον κόμβο Πορταριάς, στο ρεύμα προς Κασσάνδρα, όταν σημειώθηκε καραμπόλα τριών ΙΧ αυτοκινήτων, χωρίς, ωστόσο, να υπάρξουν τραυματισμοί. Η κίνηση στο σημείο, πλέον, ομαλοποιείται σταδιακά, αφού τα οχήματα που ενεπλάκησαν στο ατύχημα και υπέστησαν υλικές ζημιές έχουν απομακρυνθεί. 

Παράλληλα, σημειωτόν κινούνται τα οχήματα από το ύψος του Cosmos Mediterrean μέχρι και τον κόμβο της Θέρμης. Κατόπιν, από το ύψος της Καρδίας, η κίνηση αποσυμφορείται.

Στο Πλαγιάρι η κίνηση αυξάνεται και πάλι, καθώς ένα λεωφορείο του ΟΑΣΘ έχει ακινητοποιηθεί, ενώ στα Νέα Πλάγια εντοπίζονται εκ νέου σημαντικές καθυστερήσεις.

Aπό νωρίς το πρωί, στις διασταυρώσεις της Γερακινής και της Νικήτης την κυκλοφορία ρυθμίζουν τροχονόμοι  ενώ σύμφωνα με την τροχαία Χαλκιδικής  έχει προβλεφθεί η τοποθέτηση τροχονόμων στις διασταυρώσεις της Καλλιθέας και του Πολύχρονου.

Την ίδια στιγμή, καθυστερήσεις υπάρχουν και στην ΕΟ Θεσσαλονίκης - Εδέσσης, στο ρεύμα προς δυτικά, αφού, λόγω εργασιών συντήρησης του οδοστρώματος, στη κυκλοφορία έχει δοθεί μόλις μία λωρίδα.

Μάλγαρα: Σήκωσαν τις μπάρες λόγω αυξημένης κίνησης

Ουρές, τέλος, έχουν σχηματιστεί από τους εκδρομείς και στα διόδια των Μαλγάρων. Σε συνεννόηση με την διεύθυνση Τροχαίας, τα διόδια σήκωσαν για λίγα λεπτά τις μπάρες για τη γρήγορη διέλευση των αυτοκινήτων. Όποτε απαιτηθεί, η συγκεκριμένη κίνηση θα επαναληφθεί.

Φωτιά σε ξερόχορτα στο διαχωριστικό διάζωμα

Να σημειωθεί, ακόμη, ότι φωτιά ξέσπασε σε ξερόχορτα στο διαχωριστικό διάζωμα της ΕΟ Θεσσαλονίκης - Μουδανίων, στο ρεύμα προς Χαλκιδική, στο ύψος της οινοποιίας Γεωργιάδη. Στο σημείο σπεύδει η Πυροσβεστική με ένα όχημα και πλήρωμα τριών ανδρών.

Προφανώς, για τη συγκεκριμένη φωτιά, ευθύνεται κάποιος ασυνείδητος που πέταξε το τσιγάρο του.