Skip to main content

Καραμανλής:«Ούτε μία ψήφος χαμένη»

Να πάρουν τις εξελίξεις στα χέρια τους κάλεσε ο πρωθυπουργός τους πολίτες από τη Λειβαδιά.
Να πάρουν τις εξελίξεις στα χέρια τους και να μην χαρίσουν, ούτε να σπαταλήσουν καμία ψήφο κάλεσε τους πολίτες ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής σε ομιλία του στη Λειβαδιά, αναφέροντας ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για πικρίες και δεύτερες σκέψεις, ενώ εξέφρασε και την αισιοδοξία του για τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «η συσπείρωσή μας είναι πια απτή πραγματικότητα, αυτό το μήνυμα πήρα απ΄ όπου πέρασα» και κατηγόρησε τον Γιώργο Παπανδρέου ότι αποφεύγει το διάλογο και τις πρόσωπο με πρόσωπο συνεντεύξεις με δημοσιογράφους.

«Είναι πρωτάκουστη η πρακτική αυτή. Αποφεύγει γιατί υπάρχουν ερωτήματα που δεν μπορεί να απαντήσει» είπε ο κ. Καραμανλής και πρόσθεσε: «Πού θα βρει τα πάνω από 10 δισ. ευρώ που στοιχίζουν οι ανεύθυνες υποσχέσεις και παροχές; Οι παροχές αυτές δεν θα εκτινάξουν το έλλειμμα και το χρέος; Η χώρα δεν θα μπει σε περιπέτεια; Η πλήρης απουσία σχεδίου και η αδυναμία λήψης δύσκολων αναγκαίων αποφάσεων δεν θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε σκληρά μέτρα;» αναρωτήθηκε ο πρωθυπουργός.

Τόνισε επίσης ότι το μεγάλο διακύβευμα αυτών των εκλογών είναι η οικονομία η οποία πιέζεται από την κρίση, και αντιμετωπίζει αντιξοότητες από το παρελθόν. Κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ, διότι όπως είπε «πήραν το χρέος το 1981 λιγότερο από 2 δισ. ευρώ και το παρέδωσαν το 2004, 200 δισ. Οι τόκοι μόνο είναι 1 δισ. ευρώ το μήνα και αυτή είναι η βασική αιτία αύξησης των ελλειμμάτων τα τελευταία χρόνια. Ας μην ψάχνουν για συνένοχους, ας μην παριστάνουν τους καταγγέλλοντες» είπε ο κ. Καραμανλής και έκανε λόγο για ανευθυνότητα των επιλογών του ΠΑΣΟΚ.

Ανέφερε επίσης ότι δεν μπορεί το ΠΑΣΟΚ να μιλά για έλλειμμα και να μοιράζει υποσχέσεις, ενώ εκτίμησε ότι θα μπουν νέοι φόροι στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που θα πλήξουν την ανάπτυξη και χαρακτήρισε «περίεργα αυτά που λένε για φόρους σε επιχειρήσεις, τάχα της Εκκλησίας». Ο πρωθυπουργός τόνισε ακόμη ότι «τα όσα υπόσχονται είναι κούφια λόγια και ακάλυπτες επιταγές» και επισήμανε ότι μιλούν για αλλαγές στο ασφαλιστικό, αλλά δεν λένε τίποτα συγκεκριμένο.

Είπε επίσης ότι το ΠΑΣΟΚ μιλά για επανακρατικοποιήσεις αλλά δεν εξηγεί που θα βρει τους πόρους και ότι αμφισβητεί μεγάλες ενεργειακές συμφωνίες χωρίς να εξηγεί το γιατί.

«Δεν παρουσιάζουν καμία πρόταση, δεν είναι έτοιμοι για τίποτα, είναι ανέτοιμοι. Το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ είναι κενό και το κενό σημαίνει περιπέτεια» είπε ο πρωθυπουργός.

Ο Κώστας Καραμανλής είπε ακόμη ότι κρίνονται οι αντοχές της οικονομίας στο διάστημα που ακολουθεί και πρέπει να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις. Παρουσίασε τις προτάσεις του για μείωση δαπανών, πόλεμο στη φοροδιαφυγή, και προώθηση διαρθρωτικών αλλαγών.

«Είπαμε όλη την αλήθεια τους πολίτες, καταθέσαμε πλήρες σχέδιο για το αύριο και το χρονοδιάγραμμα. Θέλουμε να ξέρουν οι πολίτες τις δυσκολίες και τις δυνατότητες της οικονομίας. Θέλουμε να μην χαθεί χρόνος. Αν δεν πάρουμε σήμερα τα αναγκαία μέτρα, τα προβλήματα θα διογκώνονται, οι συνέπειες θα είναι αβάσταχτες. Θέλουμε να είμαστε στους νικητές του 2011» είπε ο πρωθυπουργός τονίζοντας ότι «μπορούμε να εξασφαλίσουμε μια δυναμική επανεκκίνηση».

Έκανε εκτενή αναφορά στο κυβερνητικό έργο στο νομό Βοιωτίας και τόνισε στο τέλος ότι ζήτησε νωπή λαϊκή «για να βάλω τέλος στον εκβιασμό του ΠΑΣΟΚ σε βάρος της χώρας. Ζητώ εντολή για να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση, να εξασφαλίσουμε στέρεες βάσεις για μακροχρόνια ανάπτυξη».

Ο πρωθυπουργός τόνισε επίσης ότι το ΠΑΣΟΚ προεκλογικά είναι ευχάριστο και ανέφερε ότι «δεν ξέρει κανείς τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ, ούτε τις προτάσεις του. Μοιράζει κούφιες υποσχέσεις». Αναρωτήθηκε επίσης εάν χτίζεται αισιοδοξία στην κινούμενη άμμο, με άρνηση της διεθνούς πραγματικότητας, με εξωπραγματικά ευχολόγια και είπε ότι η αισιοδοξία χτίζεται μόνο με δύσκολες αποφάσεις, με ρεαλιστικό σχέδιο και σταθερή πυξίδα πορείας.

 «Είμαι και θα είμαι στην πρώτη γραμμή των κοινών μας αγώνων. Απευθύνομαι σε όλους αυτούς που δώσαμε κοινές μάχες, ο αγώνας αυτός είναι αγώνας της παράταξης των εθνικών επιλογών, δεν χωρούν δεύτερες σκέψεις αυτή τη στιγμή. Καμία ψήφος χαμένη, καμία ψήφος σπαταλημένη. Μπορούμε να νικήσουμε και θα νικήσουμε» κατέληξε ο πρωθυπουργός.