Skip to main content

Καραμανλής: Νέους φόρους θα έφερναν τα μέτρα ΠΑΣΟΚ

Για κούφιες υποσχέσεις έκανε λόγο ο πρωθυπουργός. Έθεσε το δίλημμα για υπευθυνότητα ή ανευθυνότητα.

Από το Ηράκλειο, όπου μίλησε σε μεγάλη συγκέντρωση φίλων της Ν.Δ.,  ο πρωθυπουργός έθεσε το δίλημμα υπευθυνότητα ή ανευθυνότητα τονίζοντας ότι "πίσω από τις κούφιες υποσχέσεις του ΠΑΣΟΚ κρύβονται μεγάλοι φόροι", προσθέτοντας ακόμη ότι μπορούμε "να τα καταφέρουμε φθάνει να βάλουμε πλάτη".

"Η άρνηση του αργηχού του ΠΑΣΟΚ για δεύτερο ντιμπέιτ έχει ένα στόχο, να μην δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα των πολιτών, κρύβεται πίσω από την ασάφεια. Ο Γ. Παπανδρέου επενδύει στο σκοτάδι της ασάφειας και όχι στο φως των καθαρών θέσεων, κατήγγειλε ο Κ. Καραμανλής.

Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο σχέδιο του εξόδου από την κρίση, αναπτύσσοντας αναλυτικά τους άξονες του και πρόσθεσε: "στις 5 του Οκτώβρη ξεκινάμε με νέα ορμή, με πίστη στην πατρίδα μας και στις δυνατότητες των Ελλήνων".

Ακολούθως ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ μοιράζει εξωπραγματικές υποσχέσεις τονίζοντας ότι πίσω από τις κούφιες αυτές υποσχέσεις κρύβονται μεγάλοι φόροι. Πού θα βρουν πάνω από 20 δις, από ποιον θα τα πάρουν και έως πού θα φτάσουν οι φόροι; Έως πού θα φτάσουν τα χρέη διερωτήθηκε.
Το ΠΑΣΟΚ, είπε, μιλάει για ένα δίκαιο ασφαλιστικό σύστημα δεν λέει όμως ούτε πιο είναι το δίκαιο, ούτε ποιο το άδικο. Θα καταργούσε τον ασφαλιστικό νόμο που τόσο λυσσαλέα πολέμησε; Θα διασπούσε και πάλι τα ταμεία; Θα εξίσωνε τα όρια ηλικίας στο δημόσιο; διερωτήθηκε ο κ. Καραμανλής. Το ΠΑΣΟΚ ,πρόσθεσε, προσπαθεί να ισοπεδώσει τα πάντα και εάν η χώρα αφεθεί στα ευχολόγια η κρίση θα παρασύρει την οικονομία.

Κατά τον πρωθυπουργό, το συμπέρασμα είναι ένα: οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ σημαίνουν περιπέτεια, περιπέτεια που κοστίζει ακριβά και αυτό δεν πρέπει να συμβεί. Στις 4 του Οκτώβρη αποφασίζετε εσείς, κρίνετε ποιος έχει ρεαλιστικό σχέδιο. Αποφασίζετε για το ποιος είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει την διεθνή κρίση. Αυτοί κρύβουν τα χαρτιά τους, εμείς τα ανοίγουμε με ειλικρίνεια στους πολίτες, είπε.

Κάλεσε τους πολίτες την επόμενη Κυριακή να μην λείψει κανείς από τις κάλπες, λέγοντας ότι ο αγώνας είναι κοινός, είναι αγώνας για τον τόπο, την ασφάλεια και την προοπτική όλων. Στο αγώνα αυτό ανέφερε, πάμε όλοι και όλες μαζί. Όλοι παρόντες, όλες παρούσες. Η νίκη είναι στα δικά μας χέρια, κατέληξε ο κ. Καραμανλής.


Για την Κρήτη
Οι πόροι που διατέθηκαν για την ανάπτυξη της Κρήτης τα τελευταία πέντε χρόνια ξεπέρασαν τα δύο δις ευρώ και έγιναν πάνω από τεσσερισήμισι χιλιάδες μικρά και μεγάλα έργα, είπε ο πρωθυπουργός.
Δημοπρατήθηκε το νέο διεθνές αεροδρόμιο στο Καστέλι που μαζί με τις οδικές του συνδέσεις φτάνει το ένα δις ευρώ. Την ίδια ώρα γίνονται έργα αναβάθμισης στα αεροδρόμια του νησιού. Επίσης, τόνισε πως κατασκευάζονται νέοι οδικοί άξονες και βελτιώνονται οι υφιστάμενοι με έργα που ξεπερνούν τα 680 εκατομμύρια ευρώ.
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που γίνονται στον βόρειο οδικό άξονα, στα έργα του νότιου οδικού άξονα, ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ, στους τρεις κάθετους άξονες που γίνονται πράξεις και ήταν αίτημα 40 χρόνων και επισημαίνοντας ότι δύο από αυτούς έχουν ήδη ολοκληρωθεί.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον άξονα που συνδέει το Ηράκλειο με την Μεσαρά και τα έργα που γίνονται, τα οποία ξεπερνούν τα 100 εκατομμύρια ευρώ. Αμέσως μετά αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις στα λιμάνια του Ηρακλείου, της Σούδας, της Σητείας και του Ρεθύμνου, ενώ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία του σπάνιου φυσικού πλούτου της Κρήτης με έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, φραγμάτων -όπως το φράγμα Αποσελέμι- και μια σειρά άλλων.
Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στο κλείσιμο των χωματερών και στην πλήρη αποκατάσταση του Κουρουπητού, που τόσο είχε εκθέσει τη χώρα μας στα χρόνια του ΠΑΣΟΚ, όπως είπε. Αναφέρθηκε ακόμα στον προγραμματισμό νέων έργων προστασίας του περιβάλλοντος ενώ για το ενεργειακό τόνισε ότι κατασκευάστηκαν δύο μονάδες του Αθερινόλακου και προγραμματίστηκε νέα μονάδα με συνολικές επενδύσεις 335 εκατομμυρίων ευρώ. Επίσης είπε ότι αποφασίστηκε η δημιουργία στην Κορακιά ενός από τα μεγαλύτερα ενεργειακά κέντρα της χώρας, το κόστος του οποίου φθάνει 1,2 δις και θα καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες της Κρήτης.

Business Story
Off