Skip to main content

Καραμανλής: Η νίκη είναι στα χέρια σας

Δριμεία επίθεση στον Γ. Παπανδρέου. Τον κάλεσε να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις στα ζητήματα της προεκλογικής εκστρατείας.

«Το κόμμα που κυβέρνησε τη χώρα για δύο δεκαετίες δεν άλλαξε και ούτε αλλάζει» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στη Σύρο ο Κώστας Καραμανλής, που κατηγόρησε τον κ. Παπανδρέου ότι αποφεύγει να παρουσιάσει το σχέδιό του για την έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση και κρύβεται από συνεντεύξεις και δημοσιογράφους.

 

 

«Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλάει για οτιδήποτε άλλο, εκτός από το τι θα κάνει στην οικονομία. [...] Το κεντρικό ερώτημα που τον αφορά, αναφέρεται στην μεγαλύτερη πρόκληση για την χώρα: Την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης. Και σ’ αυτό δεν απαντά. Το αποφεύγει, διότι δεν έχει σχέδιο, διότι κρύβει προθέσεις. Γι΄ αυτό και δεν θέλει πρόσωπο με πρόσωπο διάλογο. Γι’ αυτό και δεν δίνει πρόσωπο με πρόσωπο συνεντεύξεις στην τηλεόραση με δημοσιογράφους».

 

Συνέχισε λέγοντας ότι ο κ. Παπανδρέου κρύβεται επειδή «δεν έχει απαντήσεις σε όσα προτείνει» και επειδή «κάτι κρύβει».

«Φοβάται μήπως πιεστεί να πει για τους φόρους που σχεδιάζει. Φοβάται μήπως αναγκαστεί να διαψεύσει τις υποσχέσεις που μοιράζει σε όλους. Φοβάται, γιατί αυτά που λέει δεν γίνονται. Εάν γίνονταν, θα οδηγούσαν σε οικονομικά αδιέξοδα» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

 

Κατόπιν έκανε την πρόβλεψη ότι μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ θα αύξανε δραματικά τους φόρους.

«Τι ακριβώς σχεδιάζουν; Γιατί αρνούνται να πουν οτιδήποτε; Πόσα νέα βάρη θα πέσουν στα μεσαία νοικοκυριά; Πόσο θα επιβαρυνθούν οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες; Πόσα θα πληρώνει μια φτωχή οικογένεια, που παίρνει κάποια επιδόματα;» είπε ο πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός έθεσε το δίλημμα «ποιος λέει την αλήθεια και ποιος όχι, ποιος έχει σχέδιο απέναντι στην κρίση και ποιος όχι, ποιος μπορεί να οδηγήσει τον τόπο με σιγουριά και ποιος όχι».

 

Καταλήγοντας ο πρωθυπουργός είπε: «Η στάση του ΠΑΣΟΚ δεν αφήνει αμφιβολίες: Το κόμμα που κυβέρνησε τη χώρα για δύο δεκαετίες δεν άλλαξε και ούτε αλλάζει. Δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις προκλήσεις των καιρών».

 

Τέλος κάλεσε τους φίλους της Ν.Δ. να εργαστούν για τη νίκη την Κυριακή, σημειώνοντας ότι αυτή είναι στα χέρια τους. 

Business Story
Off