Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017
x

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΓΙΑ ΟΑΣΘ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ «ΠΡΟΙΚΙΖΕΙ» ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΗΣ

Προκειμένου να καλύψει την "τρύπα" που προκάλεσε στον ΟΑΣΘ, η Κυβέρνηση ψήφισε χθες να δοθεί αποζημίωση ύψους 12.000.000 ευρώ, λέει ο κ. Καραμανλής.

«Για να κρατικοποιήσουν τον ΟΑΣΘ, τους προηγούμενους τους "φέσωναν", τους δικούς τους, τους "προικίζουν"», αναφέρει ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Σερρών, Κώστας Καραμανλής. 

Ο κ. Καραμανλής υποστηρίζει ότι «προκειμένου να καλύψει την "τρύπα" που προκάλεσε στον ΟΑΣΘ - όπως και σ' όλες τις αστικές συγκοινωνίες - με την αύξηση του Φ.Π.Α. στο 24%, η Κυβέρνηση ψήφισε χθες να δοθεί αποζημίωση ύψους 12.000.000 ευρώ».

«Αποφάσισε, δηλαδή, να κάνει αυτό που ζητούσε η προηγούμενη διοίκηση του Οργανισμού, αλλά το αρμόδιο Υπουργείο απέρριπτε σταθερά. Μάλιστα, το 2016, ο κ. Σπίρτζης δήλωνε δημοσίως: "Αυτά υπάρχουν μόνο στη φαντασία τους, συνιστούμε στη διοίκηση του ΟΑΣΘ να σταματήσει τις πύρινες δηλώσεις για τη μη χορήγηση της διαφοράς του Φ.Π.Α."», τονίζει ο κ. Καραμανλής και συνεχίζει: 

Σήμερα, όμως, τα πράγματα άλλαξαν. Εφαρμόζοντας δύο μέτρα και δύο σταθμά, σήμερα που ο ΟΑΣΘ είναι "από - ιδιωτικοποιημένος", τα 12.000.000 ευρώ από "φαντασία" ως δια μαγείας έγιναν... πραγματικότητα.

Είναι πλέον εμφανές σε όλους ότι η Κυβέρνηση, όλο αυτό το χρονικό διάστημα, αποσκοπούσε στην οικονομική ασφυξία του ΟΑΣΘ, θυσιάζοντας και ταλαιπωρώντας το επιβατικό κοινό της Θεσσαλονίκης, μόνο και μόνο για να προχωρήσει τα σχέδιά της για την κρατικοποίησή του.

Με απλά λόγια: Για να κρατικοποιήσουν τον ΟΑΣΘ: Τους προηγούμενους τους "φέσωναν". Τους δικούς τους, τους "προικίζουν". Με θύμα πάντα τους πολίτες. Όποια λάθη και αν έχει κάνει η προηγούμενη διοίκηση, είναι δυνατόν να λειτουργεί έτσι μια Κυβέρνηση;».

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ